Skupina Bon Jovi sa podľa očakávania dostala na čelo amerického albumového rebríčka Billboard 200. Podarilo sa jej to s dvanástou štúdiovkou What About Now (2013), ktorú kritici označili za podpriemernú. Na dvojke je David Bowie, ktorého novinka naopak patrí medzi najlepšie hodnotené albumy roka.

Napriek klesajúcej kvalite albumov sa formácia združená okolo Jona Bon Joviho dokázala dostať na vrchol Billboardu už s treťou nahrávkou za sebou. Z predchádzajúceho albumu The Circle (2009) predala na celom svete vyše tri milióny kópií. Svoj rekord v rámci predajnosti sa jej však už zrejme nepodarí prekonať. Ten vytvorila s nahrávkou Slippery When Wet (1986), z ktorej sa predalo viac ako 28 miliónov kópií.

Novinku What About Now kapela predstaví na ďalšom svetovom turné, v rámci ktorého sa ukáže aj v okolí Slovenska. V piatok 17. mája vystúpi vo Viedni (Krieau) a 24. júna v Prahe (Synot Tip aréna).

Legendárny britský muzikant David Bowie štartuje s comebackovým albumom The Next Day (2013) na druhej priečke, čo je jeho najlepšie umiestnenie v kariére. Doteraz bolo jeho maximom v USA tretie miesto s nahrávkou Station to Station (1976). Oveľa úspešnejší je doma vo Veľkej Británii, kde sa mu tamojší UK Chart podarilo ovládnuť s ôsmimi štúdiovkami vrátane tej aktuálnej. Prvými dvoma singlami z Bowieho novinky sú skladby Where Are We Now? a The Stars (Are Out Tonight).

Z jednotky na trojku v rebríčku klesol country spevák Luke Bryan s nahrávkou Spring Break... Here to Party (2013). Na štvorke je kompilácia kresťanskej hudby Passion - Let the Future Begin (2013) a prvú päťku uzatvára americký spevák Bruno Mars s druhou štúdiovkou Unorthodox Jukebox (2012). Z noviniek sa do top 10 dostali ešte tri nahrávky vrátane novinky anglického gitaristu Erica Claptona a soundtracku k filmu Sound City (2013) amerického rockového muzikanta a debutujúceho režiséra Davea Grohla.

Harlem Shake po piaty raz na vrchole singlového rebríčka

Dvadsaťtriročný brooklynský producent a dídžej Baauer sa s virálnym hitom Harlem Shake opäť udržal na prvom mieste amerického singlového rebríčka Billboard Hot 100. Na čele trávi už piaty týždeň za sebou. Tento singel síce pôvodne vyšiel ešte vlani v máji, známym sa však stal až po tom, čo sa z neho v uplynulých týždňoch stala internetová senzácia. Na vrchol rebríčka sa dostal najmä preto, že jeho zostavovatelia už nezohľadňujú len predajnosť singlov a ich hranosť v rádiách, ale aj údaje o streamoch oficiálnych videoklipov na YouTube z územia USA. Prečítajte si viac

Rovnako ako v ostatných troch vydaniach rebríčka je na druhom mieste dvojica Macklemore a Ryan Lewis s hitom Thrift Shop, v ktorom hosťuje spevák Wanz. Nič sa nezmenilo ani na trojke, kde je americký spevák Bruno Mars so singlom When I Was Your Man. Z päťky na štvorku sa posunuli spevák Justin Timberlake so skladbou Suit & Tie, v ktorej hosťuje Jay-Z. Timberlakeovi k postupu nepochybne pomohlo vystúpenie v šou Saturday Night Live televízie NBC. Prvú päťku tentoraz uzatvárajú barbadoská speváčka Rihanna a spevák Mikky Ekko so singlom Stay.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v oboch rebríčkoch

Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: AP Photo/Starpix, Dave Allocca

Súvisiaci interpreti: Bon Jovi, David Bowie