Vďaka preklepu amerického rapera Snoop Dogga sa svet dozvedel o existencii malej rumunskej dediny Bogatá, ktorá je "najlepším miestom na oddych". Za vtipnú a pohotovú reakciu by si dedina zaslúžila, aby ju zaplavili turisti.

Raper sa 14. marca počas návštevy kolumbijskej metropoly Bogotá na sociálnej sieti Instagram omylom "lokalizoval" v dedine Bogata v rumunskej Transylvánii. Jeho rumunskí fanúšikovia si post rýchlo všimli a prebrala ho aj miestna organizácia na podporu turistického ruchu Visit Bogata. Tá neváhala a pohotovo si založila vlastný profil na Instagrame, na ktorom začala používať reklamný slogan "the chillest place on Earth" (vo voľnom preklade "najlepšie miesto na oddych"), inšpirovaný práve raperovým omylom.

   
Snoop
 Dogg svoj preklep neskôr prirovnal k pomýlenému vyhláseniu, že Miss Universe 2015 sa stala zástupkyňa Kolumbie, ktoré vlani v decembri "vyrobil" moderátor Steve Harvey. Zároveň na sociálnej sieti svojim rumunským fanúšikom sľúbil, že dedinu Bogata navštívi.

Podľa balkánskeho spravodajského portálu Balkan Insight však starší obyvatelia dediny z novej popularity nie sú až takí nadšení. "Nerozumiem, ako sa tento spevák - nech je to ktokoľvek - mohol tak pomýliť. Bogota je jedna vec, Bogata niečo celkom iné," povedal pre portál Pressone.ro rozhorčene 61-ročný Bogaťan Ioan.

V dymovom opare 

Raper a milovník "zelenej medicíny" chcel možno týmto faux pas spropagovať spoločnosť na predaj marihuany s názvom Leafs by Snoop, ktorú založil minulý rok. Firma so sídlom v americkom štáte Colorado bude podľa propagačného tlačového vyhlásenia predávať "najkvalitnejšie konope, aké si dokážete predstaviť".

"Kamkoľvek na svete ma moja hudobná kariéra zaviala, je úžasné vidieť, že listy marihuany sú všeobecným zdrojom mieru, lásky a duchovna, ktorý nás všetkých spája," uvádza Snoop Dogg na webstránke svojej spoločnosti.

Produkty pod značkou Leafs By Snoop bude predávať licencovaný coloradský obchod s marihuanou LivWell, neskôr by sa mali dostať aj do ďalších predajní. V štáte Colorado legalizovali užívanie marihuany na medicínske aj rekreačné účely v roku 2012.

   
Text: Hudba.sk (NME.com)
Foto: Facebook.com/snoopdogg

Súvisiaci interpreti: Snoop Dogg