Skupina Hex si krátko pred začiatkom jarného turné pripravila ďalšiu chuťovku. Minuloročný úspešný album Tebe vydáva vo vinylovej podobe v špeciálnej limitovanej edícii, ktorá fanúšikom prinesie nielen hudobný, ale aj dizajnový zážitok.

"Náš zatiaľ posledný album Tebe sme sa rozhodli vydať na vinyle. Hrá naozaj pekne a znie trochu inak ako CD. Master na platni je totiž mäkší. Vinyl má aj peknú dizajnovú podobu, je to taký 'meisterstück'," hovorí spevák a autor hudby Peter "Ďuďo" Dudák.

Recenzia albumu Tebe: Hex nahral veselo-neveselý album s ľahkosťou sebe vlastnou

Pre skupinu Hex je novinka už jej treťou vinylovou nahrávkou v jej diskografii. Na platni predtým vyšiel jej úplne prvý album Ježiš kristus nosí krátke nohavice (1992) a výberovka Všetko najlepšie, ktorá v roku 2015 vyšla ako dvojvinyl. 

"V kapele máme radi vinylové platne a dokonca ich zbierame. Ja som sa stal zberateľom pred troma rokmi, je to totiž úplne iný rozmer počúvania hudby. Môj ranný rituál vyzerá tak, že si dám kávu a spolu s dcérkou si pustíme jednu z mojich obľúbených platní. Teším sa, že jej budem môcť púšťať aj naše nové pesničky, pretože napriek tomu, že je malinká, na ne veľmi dobre reaguje. V súčasnosti je veľký boom vinylov, a tak sa tešíme, že sa nám ten náš podarilo stihnúť vydať pred turné, pretože dodacie lehoty sú niekedy aj trištvrte roka," konštatuje basgitarista Tomáš "Yxo" Dohňanský. 

Mohlo by vás zaujímať:

Hex zverejnil skladbu Oteckovia aj s videoklipom. Je znelkou seriálu


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.hex.sk a www.facebook.com/HEXOFFICIAL.

Foto: Peter Spurný

Súvisiaci interpreti: Hex