Kleopatra, jeden z najúspešnejších českých muzikálov, sa vráti na Slovensko ako open air produkcia na veľmi netradičnom mieste. Spoločnosti Silvi Production a Kleopatra Muzikál ho uvedú v jedinom predstavení 28. augusta v areáli Kameňolomu pod Pezinskou Babou.

Na Slovensko príde muzikál v najsilnejšom obsadení, v postave Kleopatry sa predstaví Kamila Nývltová, hviezda českých muzikálov Daniel Hůlka stvárni Caesara a líder skupiny Kabát Josef Vojtek Marca Aurelia. V ďalších postavách účinkujú Tomáš Trapl ako Octavius, Josef Vágner ako Ptolemaios, Lešek Semelka ako Apollodoros, Juraj Bernáth ako Rufius či Ludmila Genzerová ako Isis.

V areáli kameňolomu bude postavená scéna s rozmermi 40 x 20 metrov s potrebným zázemím, zadným pódiom a šatňami, scéna bude vybavená špičkovou technikou s točňou a dvomi prepadliskami, chýbať nebudú ani veľkoplošné LED steny. Scéna a jej konštrukčný systém bude identický s tým, na akom vystupoval slávny Cirque du Soleil, tanečná skupina Lord Of The Dance či skupina Scorpions. Od premiéry nebola Kleopatra uvedená na tak rozmernej a náročnej scéne.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Kamila Nývltová Zdroj: Jakub Ludvík - Nyvltova.czKamila Nývltová bude hviezdou najväčšej produkcie Kleopatry od roku 2002

Kleopatru už videlo viac než milión divákov

Muzikál debutoval vo februári 2002 v Prahe, autorom hudby je Michal David, režisérom bol Filip Renč. Obnovená premiéra bola v roku 2008 a limitovaný počet predstavení odohrali aj o dva roky neskôr. V Prahe mala Kleopatra tisíc repríz, ďalších 180 predstavení bolo v Bratislave a 250 repríz v Soule, pričom za 12 rokov si ju pozrelo viac ako milión divákov a diváčok. Najznámejšia ária z tohto muzikálu je Teď královnou jsem já, ktorú si počas tohto obdobia v titulnej úlohe zaspievali Ilona Csáková, Bára Basiková, Monika Absolonová, Katarína Hasprová, Radka Fišarová, Gabriela Gunčíková a Kamila Nývltová.

Príbeh sa odohráva 14 rokov pred Kristom, v tej dobe vládne v Egypte Kleopatrin brat Ptolemaios. Keď Ceasar, najmocnejší muž Ríma, vstupuje do Alexandrie, Kleopatra využije túto príležitosť a nechá sa k nemu zabalená v koberci tajne dopraviť. Chce totiž získať spojenca proti bratovi. Ceasara jej krása a výrečnosť očarí a porazí Ptolemaia. Z Kleopatry sa stáva kráľovná Egypta, Ceasar sa do nej zamiluje a ona mu porodí syna Ceasarióna. Odchádzajú spolu do Ríma, kde Kleopatra nie je príliš vítaná, ale ona si svojím vystupovaním a bohatstvom získa Rím na svoju stranu. Následne je Ceasar v rímskom senáte zavraždený sprisahancami na čele s Brutom, jeho adoptívnym synom. Kleopatra s Cesariónom odchádzajú naspať do Egypta. Príbeh sa končí smrťou Kleopatry, keď sa v nestráženej chvíli nechá uštipnúť kobrou a zomiera.

Lístky sú v predaji na Predpredaj.sk.


Zdroj: TASR, SITA
Foto: Nyvltova.cz