Skupina Fifth Harmony si pre svojich fanúšikov pripravila prekvapenie. Štvorica speváčok zverejnila rozlúčkové video k piesni Don't Say You Love Me. Dávajú tak symbolickú bodku za šesť rokov trvajúcou etapou ich života.

Dievčenská formácia Fifth Harmony sa s hudobnou scénou lúči napriek obrovským úspechom, ktoré sa jej za šesť rokov podarilo dosiahnuť. Lauren Jauregui, Ally Brooke Hernandez, Normani Kordei a Dinah Jane Hansen dočasnú stopku ohlásili v predstihu ešte v marci a tak ostatné dva mesiace možno označiť za rozlúčkové. Posledné spoločné vystúpenie si skupina odbila minulý týždeň v Tampe na Floride.

Definitívne zbohom však prišlo až v piatok 18. mája, ked štvorica zverejnila videoklip k skladbe Don't Say You Love Me z posledného, eponymného albumu, ktorý vyšiel ešte v roku 2017. Nosným pilierom celého vizuálu sú samotné mladé speváčky s ich prirodzenou krásou a eleganciou. V závere klipu sa postupne poberú každá svojou vlastnou cestou, čím symbolicky odkazujú na ich štartujúce sólové kariéry.


Fanúšikov však určite poteší záver videa, keďže dvere po ich odchode zostávajú symbolicky pootvorené. Napokon, štvorica speváčok stále hovorí len o prestávke na neurčito a o definitívnom rozpade skupiny žiadna reč nepadla. Rovnako však tomu bolo aj v prípade One Direction, u ktorých dnes už azda nič nenasvedčuje tomu, že by chceli obnoviť svoje fungovanie. Jedného dňa k tomu pravdepodobne príde, no určite to nebude tak skoro, ako možno niektorí fanúšikovia dúfali.

Skupina Fifth Harmony pripomína príbeh najúspešnejšieho boybandu 21. storočia nielen v tom, že sa tiež dala dohromady vďaka X Factoru (2012, USA), ale aj v spôsobe, akým postupne došlo k ukončeniu jej činnosti. Prvýkrát sa o rozpade skupiny začalo hovoriť už v roku 2016, kedy skupinu opustila jej najvýraznejšia členka Camila Cabello (v prípade One Direction tiež najskôr odišiel jeden člen - Zayn Malik). Neskôr zmluvu na sólový album podpísala aj Normani Kordei, ktorá na seba výrazne upozornila v tanečnej šou Dancing with the Stars. Skupina však napriek tomu v roku 2017 vydala tretí štúdiový album a reči o rozpade dlho popierala. No ide o celkom logický krok, keďže popularita a záujem o skupinu od Camilinho odchodu výrazne utrpela.

V emotívnom videoklipe, ktorý sa nakrúcal ešte v marci, speváčky vo svojich tvárach neskrývajú smútok, ktorý určite súvisí aj s tým, že ide o posledný spoločný klip pred vykročením do neznáma. Ale samozrejme aj so samotným textom piesne, v ktorom spevajú: "Nehovor, že ti chýbam, keď nevoláš. Nehovor, že si zranený bez jaziev. Nesľubuj mi dnešný večer bez zajtrajška. Nehovor, že ma miluješ, kým to nerobíš.". Autorsky je pod skladbou podpísaná zostava skladateľov a textárov v zložení Nate Cyphert, Ian Kirkpatrick, Henrik Barman Michaelsen, Edvard Forre Erfjord a Lisa Scinta. Produkciu skladby mali na starosti Kirkpatrick a The Electric. 

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/fifthharmony