Obľúbený festival Topfest otvorí svoje brány už o necelé dva týždne! Dva dni plné hudby ponúkne 2. a 3. júla v obci Častkovce medzi Piešťanmi a Novým Mestom nad Váhom. Headlinerom festivalu je už tradične česká rocková legenda Kabát.

Fanúšikovia sa môžu aj na vystúpenia skupín Hex, Inekafe, Horkýže Slíže, Billy Barman, Konflikt, Smola a Hrušky, Zóna A a česká formácia Quennie, ktorá svojou tvorbou vzdáva hold legendárnej britskej kapele. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na príjemné prostredie v areáli Jazdiareň Banát v Častkovciach. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

"Po ročnej prestávke sa snažíme ľuďom priniesť skvelú hudbu a veľa zábavy. Tento rok bude Topfest trochu iný a iba s jedným stageom. Súčasťou budú rúška, dezinfekcie rúk a limitované kapacity ľudí. A sme pripravení aj na to, že budeme musieť kontrolovať testy alebo očkovacie preukazy. Informácie sa menia každým dňom, preto prosíme fanúšikov, aby boli trpezliví a počítali s možnými zmenami. Tam kde sme my, buďte aj vy. Dúfame, že nás v týchto náročných časoch prídete podporiť," vysvetľuje organizátor festivalu.

Tentokrát sa festival zameral na slovenskú a českú scénu. Tradične na ňom nemôže chýbať rocková stálica Kabát. "Zahráme klasicky náš festivalový set, ktorý je takým prierezom všetkými našimi albumami. Tešíme sa na slovenských fanúšikov," hovorí frontman skupimy Pepa Vojtek.

Kapela Inekafe vystúpi v aktuálnej trojčlennej zostave, ktorú tvoria líder Vratko Rohoň, bubeník Dodo Praženec a basgitarista Vlado Bis. "Koncertovanie nám veľmi chýbalo a tešíme sa, to je jasné. Aktuálne máme aj nový singel Všetky skladby sveta. Je pomerne úspešný na Youtube, tešíme sa aj na jeho živé prevedenie. Samozrejme, zahráme aj hitovky Ráno, Ružová záhrada, Ďakujeme vám, Úspešne zapojení, Špinavé objatie či Spomienky na budúcnosť," teší sa Vratko Rohoň.


Na svoje si prídu aj priaznivci legendárnej formácie Queen. Jej najväčšie hity odpáli česká skupina Ouennie, ktorá svojou tvorbou vzdáva hold britskej kapele. Počas svojej existencie sa Quennie stali uznávanou kapelou v Čechách aj v zahraničí a zaradili sa medzi svetovú špičku vo svojom žánri.

Nové dejisko festivalu, obec Častkovce, sa nachádza 17 minút od Nového Mesta nad Váhom a 10 minút od Piešťan. V nádhernom romantickom kraji čakajú na návštevníkov zábavné hry, olympiáda, kolotoče aj vodné športy. Nebudú chýbať kaviarenské a reštauračné služby i parkovisko.

Organizátor upozorňuje návštevníkov, aby si vstupenky kupovali iba na oficiálnych predajných miestach. Vstup do areálu je povolený len s platnou vytlačenou vstupenkou. Hometicket musí byť vytlačený na kancelárskom papieri vo formáte A4 s čitateľným čiarovým, resp. QR kódom. Potvrdenie objednávky ani vstupenky v elektronickej, nevytlačenej forme nebudú akceptované. Obmedzenia pre návštevníkov sú ako vždy – prehľadávanie batožiny za účelom zníženia prenesenia zakázaných veci, medzi ktoré patria nože a iné ostré predmety, sklo, plechovky, atď.

Vstupenky:  

Deti do 10 rokov majú vstup na festival zdarma len po predložení príslušného dokladu. ZŤP a imobilní návštevníci majú zľavu 50% a predaj vstupenky je iba na mieste. Vstupenka platí na oba festivalové dni, a to po predložení príslušného preukazu. Na sprievodcu sa zľava nevzťahuje.

Všetky podrobnosti o festivale nájdete na www.topfest.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili.