Americká punk-rocková skupina NOFX vydá 10. septembra nový album. Jej dvanásta štúdiová nahrávka dostala originálny názov Self Entitled. Album Michaela "Fat Mikea" Burketta a ostatných bude obsahovať dovedna 12 skladieb.

Prvým singlom bude pieseň Ronnie & Mags, ktorá vyjde 14. augusta. Novinka produkovaná Billom Stevensonom bude prvým štúdiovým materiálom po troch rokoch - prvým od albumu Coaster (2009). Štúdiovku Self Entitled by mali hudobníci predstaviť aj na turné.

Kapela NOFX vznikla v roku 1983 v Los Angeles. Na scéne debutovala albumom Liberal Animation (1988). Do širšieho povedomia sa však dostala až piatou štúdiovkou Punk in Drublic (1994) - v čase, keď bol punk-rock na vzostupe aj zásluhou skupín ako Rancid, Bad Religion, Green Day či The Offspring. NOFX však na rozdiel od ostatných skupín nepodpísali zmluvu s veľkým vydavateľstvom. Skupina ešte nikdy nevystúpila na Slovensku, no v ostatných rokoch sa predstavila napríklad na Frequency festivale v Rakúsku či na českom podujatí Rock for People.

NOFX - Bob

Zdroj: SITA
Foto: Nofxofficialwebsite.com

Súvisiaci interpreti: NOFX