Pred pár mesiacmi sa niekoľko producentov z Čiech a Slovenska stretlo v príjemnej atmosfére na Red Bull Music Academy Bass Camp v Bratislave, aby si vyskúšalo spoluprácu na spoločných trackoch. Okúzlení touto skúsenosťou sa niektorí z nich rozhodli pre opätovné stretnutie, z ktorého vzišla kompilácia String Factory.

Do bratislavskej Cvernovky sa na niekoľko dní zavreli Fallgrapp, FVLCRVM, Jimmy Pé a Stroon, ku ktorým sa pridali aj dve mladé producentky a speváčky Tante Elze a Nika Mi. Z ich spoločného snaženia vzišla kompilácia bohatá na rôzne tempá, atmosféru, vplyvy i štýly.

"Stroon mal skvelý nápad - zopakovať v bratislavskej Cvernovke Bass Camp, ale tentokrát tak nejako 'bez fanfár'. Tak sme sa dali dokopy, pobrali si dovolenky a na štyri dni sme sa zavreli, aby sme mohli spolu robiť veci, ktoré nám normálne doma nenapadnú. Neboli sme veľmi organizovaní a catering tiež nedosahoval kvalitu Red Bull Music Academy, ale atmoška bola dosť podobná," uviedol Pišta Kráľovič alias FVLCRVM.

FVLCRVM & Jimmy Pé - Doesn't Matter

Kompiláciu String Factory otvára pieseň Doesn't Matter od dvojice FVLCRVM a Jimmy Pé, ktorá v sebe podľa svojich tvorcov nesie niekoľko polôh súčasnej bass music. Nasleduje lyrická a fantazijná Baby Boy od tria Fallgrapp, Stroon a Tante Elze. Tretí kúsok Pink zas predstavuje perkusívno-zvukový trip od FVLCRVM. 

V druhej polovici kompilácie možno nájsť pieseň X-Type, ktorá je techno/trance pohľadom dvojice Fallgrapp a Stroon na súčasné retro synthy. Nasleduje scénicky wobblové half-tempo Hit Me od Jimmyho Pé a Fallgrappa, pričom kompiláciu uzatvára oduševnelá skladba Daydreams od dua Jimmy Pé a Tante Elze.

Celú kompiláciu si môžete vypočuť a stiahnuť TU.

Fallgrapp & Stroon - X-Type

Tracklist kompilácie String Factory:

FVLCRVM & Jimmy Pé - Doesn't Matter
Fallgrapp & Stroon & Tante Elze - Baby Boy
FVLCRVM - Pink
Fallgrapp & Stroon - X-Type
Fallgrapp & Jimmy Pé - Hit me
Jimmy Pé & Tante Elze - Daydreams

Zdroj: PR
Foto: Redbull.sk - Katarina Bell