Mikulášsky Jazzový Festival podporuje slovenskú hudbu. A to nielen profesionálnu scénu a etablovaných umelcov, ale aj mladých a nádejných interpretov. Navyše ponúka možnosť zúčastniť sa hudobných workshopov a to úplne zadarmo.

Mikulášsky Jazzový Festival (MJF) vytvára na Liptove priestor nielen pre zvučné mená jazzovej scény, ale aj pre menej skúsených hudobníkov. Ak sa venujete hudbe a radi by ste povýšili svoje interpretačné schopnosti, workshopy so známymi hudobníkmi sú pre vás ideálnou voľbou. Okrem inšpirácie, ktorú môžete nabrať z bohatého programu festivalu, určite oceníte aj jeho praktickú časť.

Tú povedú skúsení, nadaní a všestranní hudobníci Dávid Hodek, Juraj Kalász a Gabo Jonáš. Každý z nich má pripravených množstvo zaujímavých tém, ktoré sa budú interaktívne prispôsobovať účastníkom workshopov, ich skúsenostiam, záujmom a otázkam. A nie je pritom rozhodujúce, či sa hudbe venujú dlhšiu dobu alebo s hraním práve začínajú - vítaní sú všetci so záujmom o hudbu.

Jazzový workshop pre bicie a WoodPack 

Prvý workshop v rámci MJF sa bude konať už v piatok 27. júla od 16:00 na pôde Súkromnej ZUŠ Tranovského 4 pod vedením talentovaného bubeníka Dávida Hodeka. Venovaný bude najmä hre na bicie nástroje, ale témou bude aj funkcia nástrojov v kapele, rytmika a rôzne cvičenia interpretácie.

Účastníci worshopu sa môžu tešiť aj na špeciálne drevené akusticko-rytmické hudobné nástroje s jedinečným zvukom, ktoré im budú k dispozícii - WoodPacky. Tie určite s radosťou využijú počas spoločnej záverečnej jam session s Dávidom Hodekom.

Dávid Hodek Zdroj: archív hudobníka

Workshop pre basu a kontrabas 

Druhý workshop bude prebiehať v sobotu 28. júla od 14:00 pod taktovkou kontrabasistu Juraja Kalásza v doprovode klaviristu Gaba Jonáša. Tí sa budú venovať najmä kontrabasu, basovej gitare a úlohe basovej linky v jazze i v hudbe ako takej. Dotknú sa teoretických základov, nevynechajú ani základy frázovania, rytmus, rôzne koncepcie sólovej hry i štýly doprovodu.

Pripravené budú názorné ukážky a jednoduché úlohy pre účastníkov, ktoré ich interaktívnou formou zapoja do tvorivého procesu. Prínosná bude určite aj diskusia s hudobnými profesionálmi, ktorí záujemcom okrem iného priblížia produkciu a nahrávací proces. Vítaní sú všetci basáci, kontrabasisti a každý hudobný nadšenec.

Vstup na workshopy je voľný, kapacita je však obmedzená, preto ak si chcete zabezpečiť miesto, odporúčame zaregistrovať sa na workshop cez online formulár.

Celý hudobný program Mikulášskeho Jazzového Festivalu sa koná od 27. do 29. júla v Liptovskom Mikuláši. Všetky potrebné informácie nájdete na oficiálnych stránkach podujatia www.mjf.sk a www.facebook.com/mikulasjazzfest. Lístky za zvýhodnenú cenu si môžete kúpiť v sieti Predpredaj.sk alebo v Dome kultúry Liptovský Mikuláš už len do štvrtka 26. júla (na mieste budú o čosi drahšie).

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Mikulášsky Jazzový Festival 2018 Zdroj: PR

Prečítajte si tiež:


Mikulášsky Jazzový Festival láka na zvučné mená slovenského i svetového jazzu

Poďte na Liptov a užite si Mikulášsky Jazzový Festival!

Redakciu Hudba.sk za organizátorov Mikulášskeho Jazzového Festivalu informoval Michal Mendel.