A to aj napriek tomu, že Robert Smith celkom otvorene bojuje za udržanie priaznivých cien vstupeniek. Turné Shows Of A Lost World zarobilo 37,5 milióna dolárov a predalo sa naň viac ako 547 000 vstupeniek. Najúspešnejšie koncerty sa konali v Los Angeles, kde hrali The Cure tri noci po sebe a zarobili spolu 4,9 milióna dolárov pri počte 50 800 predaných lístkov. Turné sa tak stalo najpredávanejším v celej kariére kapely.

Konečná suma mohla byť ešte omnoho vyššia. Frontman rockovej formácie však trval na tom, že svojim fanúšikom budú The Cure garantovať "lístky za rozumnú cenu". Priemerná cena lístka bola v porovnaní so vstupenkami na iných popredných interpretov v rovnakom období nižšia až o 37 %.

Dôvodom rozhodnutia, garantovať prijateľné ceny vstupeniek tak, aby boli dostupné čo najširšiemu okruhu fanúšikov, bolo znechutenie Smitha z pridaných servisných poplatkov, poplatkov za vybavenie a spracovanie, ktoré sa odzrkadlili v konečnej cene lístka.

Turné Shows Of A Lost World tak za sebou na druhom mieste, v pomyslenom rebríčku najúspešnejších sérií koncertov, zanechalo turné North American Wish z roku 1992, ktoré sa pýšili 402 000 hrdými majiteľmi vstupeniek. O enormnom záujme fanúšikov svedčí aj porovnanie so severoamerickým turné z roku 2016, oproti ktorému tentokrát legendárna kapela zarobila viac ako dvojnásobok. Spomínané turné im v tom čase zarobilo "iba" 18 miliónov dolárov.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)