Britské duo James Taylor a David Brown tvoriace projekt Swayzak, vydalo od polovice 90. rokov na značkách ako Medicine a !K7 deväť albumov, ktoré patria k tomu najlepšiemu na tech-houseovej scéne. Vlani v lete však Taylor opustil duo, aby sa venoval vlastným projektom. Brown pokračuje ďalej - ako S_W_Z_K ho v septembri uvidia aj fanúšikovia v Bratislave.

S_W_Z_K vydal v júni na berlínskej značne Tresor Records nový album plný minimalistického, ale zároveň organického techna. Naživo ho príde predstaviť aj do Nu Spirit Clubu, kde sa v rámci svetového turné zastaví 15. septembra na Leporelo_FM party.

David Brown a James Taylor začali produkovať hudbu v roku 1993. V časoch poznačených pádom železnej opony si veľa inšpirácie vzali z temnej a studenej poetiky východného bloku. V roku 1997 vydali svoj debutový vinyl Bueno / Fukumachi, dubovo minimalistický singel inšpirovaný výletom do Španielska a komiksami manga.

Veci sa však definitívne posunuli dopredu až v roku 1998 vydaním debutového albumu Snowboarding, odkedy sa hviezda Swayzak rozžiarila po celom svete na festivaloch ako Glastonbury, Coachella či Fusion, v kluboch Fabric, Panorama Bar, Watergate a Rex alebo na netradičných miestach ako su múzeá, módne prehliadky, námestie v Paríži, alebo na týždeň trvajúcej párty v Montrealskom lofte.

Nový začiatok v duchu berlínskych klubových nocí

Eponymne nazvaný re-debut S_W_Z_K je prvým štúdiovým počinom po piatich rokoch. David Brown na ňom vzdáva hold skoršej tvorbe Swayzak, no pritom sa osviežujúco odkláňa smerom k nečakanému terénu, ktorý predzamenáva aj výber vydavateľstva. Album je zložito tkaný soundtrack k nekonečnej berlínskej klubovej noci, so znepokojujúcimi textúrami a často s atmosférou riadeného chaosu.

Čerstvú dynamickú tanečnú produkciu predvedie Brown v živom prevedení s mašinami ako Roland SH-09, alebo Bellari Stereo Tube Sonic Exciter.

Leporelo_FM presents SWAYZAK
15. 9. 2012 - Nu Spirit Club, Bratislava

live: S_W_Z_K (!K7 Records/UK)
DJs: Benco, Milos, Skank

Limitovaná edícia vstupeniek sa predáva v cene 7 eur v predpredaji v sieťach Ticketportal, Tixy alebo osobne v Nu Spirit Bare, ďalšie predpredajové vstupenky budú stáť 9 eur.

Aktualizácia (4.9.2012): Limitovaná edícia je už vypredaná, predpredaj pokračuje v cene 9 eur.

David Brown - rozhovor o projekte S_W_Z_K

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Marek Babušiak z Nu Spirit Clubu. 

Súvisiaci interpreti: Swayzak