Podujatie prehlbujúce spoluprácu medzi nezávislými hudobnými scénami Slovinska a Slovenska pokračuje tretím vydaním, ktoré sa uskutoční už budúcu stredu (26.9.) v Novej Cvernovke a s vynoveným konceptom. Okrem koncertov troch slovinských a jednej domácej kapely bude súčasťou večera aj prednáška a speedmeeting s hudobnými profesionálmi.

Slovinský moMENT prinesie to najlepšie z aktuálnej slovinskej hudobnej scény. Zahrá mladá shoegaze kapela Haiku Garden, ktorá zarezonovala v uznávanom rádiu KEXP. O "syntetické šťastie" sa postará futuristická synth-popová štvorica z Ľubľany Futurski.

Trojicu slovinských mien uzavrie producent a pianista Bowrain a jeho fúzia ambientnej elektroniky, jazzu a súčasnej vážnej hudby, pričom pôjde už o jeho druhý bratislavský koncert po úspešnom vystúpení na pilotnom ročníku festivalu SHARPE. O elektronické žánre v live prevedení sa postará domáca kapela Space Cats tvorená skúsenými hudobníkmi z rôznych slovenských projektov.  


Slovinský moMENT vznikol v rámci spolupráce medzi hudobným festivalom MENT Ljubljana a občianskym združením LALA Slovak Music Export, ktoré stojí za showcaseovým festivalom SHARPE a kompiláciou slovenských hudobných vydavateľstiev Ostrov hudby.

Okrem vytvorenia pravidelnej a obojstrannej výmeny hudobného repertoáru medzi Slovinskom a Slovenskom podujatie tentokrát prinesie i hudobné vzdelávanie prostredníctvom prednášky o slovinskej hudobnej scéne od kreatívneho riaditeľa festivalu MENT Ljubljana. Zaujímavou príležitosťou pre domáce kapely a hudobných manažérov je speedmeeting so slovinskými hudobnými promotérmi a zástupcami slovinských vydavateľstiev KAPA Records, Moonlee Records či klubu Kino Šiška.

Viac info:

Facebook event pre koncertný večer 

Facebook event pre podvečernú vzdelávaciu časť programu


Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Redakciu Hudba.sk informoval Alexander Čerevka z LALA Slovak Music Export. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR