Predstavitelia Rock'n'rollovej siene slávy oznámili, že jej členmi sa na budúci rok stanú kapely Pearl Jam, Journey, Electric Light Orchestra, YES, hudobníčka Joan Baez a raper Tupac Shakur. Nile Rodgers z kapely Chic dostane Award for Musical Excellence.

Všetci spomínaní hudobníci vydali debutovú nahrávku minimálne pred 25 rokmi, čím splnili jedno z hlavných nominačných kritérií. O tom, kto sa dostane do siene slávy, rozhodlo viac ako 900 umelcov, historikov a ľudí z hudobného priemyslu, ale aj fanúšikovia, ktorí mohli svojich favoritov podporiť v online hlasovaní.

Tupac "2Pac" Shakur, Pearl Jam, Journey, Joan Baez a Electric Light Orchestra sa na zozname nominantov na uvedenie do Rock'n'rollovej siene slávy, z ktorého ľudia vyberali, objavili po prvý raz. Kapela YES sa o uvedenie do siene uchádzala už po tretí raz. Medzi neúspešnými nominovanými boli tento rok aj Depeche Mode, Kraftwerk, Janet Jackson, Chaka Khan, Jane's Addiction, či kapela Chic, ktorú nominovali už jedenásty raz.

Slávnostné uvedenie sa uskutoční 7. apríla v New Yorku, prenos odvysiela rádio SiriusXM a televízny záznam neskôr odvysiela HBO.

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Greg Allen/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Electric Light Orchestra, Pearl Jam