Americká speváčka a multiinštrumentalistka St. Vincent plánuje v roku 2017 vydať nový album. Tridsaťštyriročná interpretka to uviedla v rozhovore pre januárové číslo amerického mesačníka Guitar World.

"Mala som čas zvoľniť a uvažovať o veciach. Nebol to klasický cyklus - turné, album, turné, album, aký som zažívala ostatných desať rokov," prezradila o príprave zatiaľ nepomenovanej novinky St. Vincent, ktorej zatiaľ poslednú, eponymnú štúdiovku vyhlásili týždenník New Musical Express (NME), portál Gigwise.com či denník The Guardian za album roka 2014. S novým albumom má podľa jej vyjadrení podobné ambície. "Mám pocit, že to bude ten najhlbší a najodvážnejší album, aký som doteraz nahrala. Myslím, že len hudba, ktorá hovorí o skutočných veciach, môže uspieť," uviedla oceňovaná hudobníčka.

Správu o novom albume pustila do sveta len krátko po tom, ako prezradila, že sa postarala o soundtrack krátkometrážneho filmu Come Swim, ktorý režírovala jej partnerka, herečka Kristen Stewart. Snímka, ktorú nakrútila v rámci projektu Shatterbox Anthology spoločnosti Refinery29, bude mať premiéru v januári na filmovom festivale Sundance. 

St. Vincent, vlastným menom Anne Erin Clark, začínala ako členka formácie The Polyphonic Spree. Prvý sólový album Marry Me vydala v roku 2007 a nadviazala naň počinmi Actor (2009), Strange Mercy (2011), Love This Giant (2012), ktorý nahrala s Davidom Byrneom, a spomínanou ostatnou platňou St. Vincent (2014). Tá hudobníčke okrem prvenstiev v prestížnych koncoročných rebríčkoch vyniesla aj cenu Grammy v kategórii Najlepší alternatívny album a tiež nomináciu na BRIT Award. 



Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: St. vincent