Americká rocková kapela The Raconteurs zverejnila dve nové skladby. Superskupina ponúkla k piesňam Sunday Driver a Now That You’re Gone aj videoklipy. Sú to zároveň prvé nové skladby, ktoré zostava zverejnila po desiatich rokoch.

Now That You’re Gone je melancholickou gitarovou baladou, pričom ornamenty v nej vytvára zvuk elektrickej sólovej gitary. Energická Sunday Driver zaznamenáva live session The Raconteurs, ktorú odštartuje v úvode úsmev Jacka Whitea. Oba single sú dôkazom, že The Raconteurs sa vracajú v dobrej forme. 

Muzikanti v súčasnosti pripravujú svoj tretí album, ktorý by radi vydali na budúci rok. Bližšie informácie o nahrávke však zatiaľ nie sú známe. Nahrávka však bude nasledovníkom albumu Consolers of the Lonely, ktorý vyšiel v marci 2008. 



Kapela The Raconteurs vznikla v roku 2005. Tvoria ju Jack White, známy aj z formácií The White Stripes a The Dead Weather, a ďalej Brendan Benson, Jack Lawrence a Patrick Keeler. Obidva doterajšie albumy skupiny Broken Boy Soldiers (2006) a Consolers of the Lonely (2008) sa v americkom rebríčku Billboard 200 dostali na siedme miesto. Ich najúspešnejším singlom je skladba Steady, As She Goes.

Zdroj: SITA (nme.com)
Foto: facebook.com/theraconteurs

Súvisiaci interpreti: Raconteurs