Najslávnejšia dánska rocková a metalová kapela Pretty Maids po dlhšej prestávke ohlásila festivalové turné. Slovenskí fanúšikovia si ju budú môcť vypočuť 29. júna 2024 na festivale Topfest na žilinskom letisku. Okrem Dánov sa fanúšikovia môžu tešiť aj na nemeckú legendu Scorpions, Američanov Five Finger Death Punch a chýbať nebude ani stálica Kabát.

Lístky na Topfest 2024 sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Dánska formácia Pretty Maids vznikla v roku 1981 v meste Horsens. Založili ju Ronnie Atkins s gitaristom Kenom Hammerom. V priebehu rokov sa skupina etablovala a získala si množstvo fanúšikov po celom svete. Ich debutový album Red Hot and Heavy z roku 1984 prezentoval charakteristický zvuk kapely a rýchlo sa stal dánskou klasikou tvrdej gitarovej hudby.

Veľký prelom prišiel s druhým albumom Future World z roku 1987, ktorý priniesol hity ako Future World a Love Games, ktoré upevnili status skupiny ako celosvetovo uznávanej rockovej formácie a zabezpečili jej silnú a oddanú medzinárodnú fanúšikovskú základňu.

"S kolekciou nezabudnuteľných hitov a stálou vysokou kvalitou svojej hudby Pretty Maids v priebehu rokov zasiahli nielen svojich verných fanúšikov, ale aj nových poslucháčov. Preto sme veľmi radi, že ich po piatich rokoch môžeme privítať aj na našom festivale a fanúšikovia si spolu s nimi budú môcť zaspievať ich najväčšie hity naživo," uviedol Michal Krasňan, finančný riaditeľ festivalu Topfest.

Členovia skupiny nahrali vlastnú verziu piesne Please Don't Leave Me od anglického rockera Johna Sykesa z roku 1982, ktorá vyšla desať rokov po vydaní originálu na ich albume Sin-Decade (1992) a stal sa z nej hit, ktorý pozná snáď každý rockový romantik.

Ďalšie albumy potvrdili schopnosť Pretty Maids nasledovať vývoj a meniace sa hudobné trendy, zároveň ale zostali verní svojmu pôvodnému zvuku a identite. Pre mnohé rockové a metalové skupiny po celom svete zostávajú veľkým zdrojom inšpirácie.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk za organizátorov festivalu informoval Michal Kožuch. Správu sme upravili a doplnili.