Festival Topfest po hviezdnych Scorpions a stálici Kabát potvrdzuje ďalšieho headlinera. Pripravte sa na "úder smrti" od skupiny Five Finger Death Punch, ktorá na žilinskom letisku vystúpi 29. júna 2024.

Lístky na Topfest sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Američania Five Finger Death Punch sú jednou z najznámejších rockových kapiel, ktoré vznikli v nultej dekáde 21. storočia. Ich skladby a albumy pravidelne bodujú v hudobných rebríčkoch, objavujú sa na tých najväčších svetových festivaloch a pravidelne vypredávajú najväčšie svetové arény.

"Five Finger Death Punch je momentálne jedna z najúspešnejších amerických rockových a metalových skupín a sme veľmi radi, že ňou budúci ročník potešíme aj našich fanúšikov. Ich úspechy sú dôkazom toho, že je to skupina, ktorá má veľký vplyv na rockovú scénu a dokázala si získať obrovskú popularitu po celom svete," uviedol Michal Krasňan, finančný riaditeľ spoločnosti Topfest Management.

Skupina Five Finger Death Punch (známa aj pod skratkou 5FDP) debutovala v roku 2007 albumom The Way of the Fist. Dnes ich má na konte spolu deväť, pričom tri z nich majú za predaje v USA platinovú platňu a ďalšie štyri zlatú. Zatiaľ posledný album kapely vyšiel v roku 2022 pod názvom Afterlife a je o živote, smrti a rovnováhe medzi nimi.

5FDP sú popri svojej hudbe známi tým, že počas svojho fungovania získali milióny dolárov na podporu vojnových veteránov, záchranárov a mnohých ďalších charitatívnych organizácií. Už viac ako desať rokov sa spájajú s rôznymi organizáciami, aby zvýšili povedomie o mnohých svetových problémoch. Aktuálne je to napríklad program pre ubytovanie, stravu, vzdelávanie, poskytovanie pracovnej pomoci, služieb duševného zdravia a zdravotnej starostlivosti pre mládež bez domova v celej Amerike.

"Mnoho našich piesní a hudobných videí hovorí priamo o týchto problémoch. Naším záväzkom je prispievať na podporu týchto programov a využívať našu platformu na zvyšovanie povedomia o nich. Je to dokonale v súlade s hodnotami kapely a našich fanúšikov," hovorí frontman skupiny Ivan Moody.

Kapela si za svoj prístup za posledné desaťročie vyslúžila množstvo národných i medzinárodných ocenení a vyznamenaní. Je medzi nimi aj prestížne ocenenie Soldier Appreciation Award od Asociácie armády Spojených štátov, čo je pocta, ktorú pred nimi z hudobníkov získal iba Elvis Presley.

Na Topfeste 2024 skupina vystúpi v sobotu 29. júna.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk za organizátorov festivalu informoval Michal Kožuch. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Five Finger Death Punch