Temné dni, ktoré napĺňala závislosť, sa stali inšpiráciou novej piesne The Jesus and Mary Chain. Chemical Animals je druhým singlom z pripravovaného albumu Glasgow Eyes, ktorý vydá škótska formácia 8. marca.

Už v pilotnom singli jamcod sa The Jesus and Mary Chain vrátili k bolestivej minulosti. Novinka Chemical Animals je tiež návratom k nej, ale z iného pohľadu. Kým prvý singel poukazoval na rozpad kapely, ten druhý intímnym spôsobom približuje temné obdobie Jima Reida, v ktorom boli jeho jedinou hnacou silou drogy.

Závislosť stiahla na samé dno nielen jeho, ale aj kapelu. Z neho sa ale dokázali úspešne odraziť a dnes žijú iným životom, v ktorom má The Jesus and Mary Chain znova svoje pevné miesto a veľkolepé plány do budúcna.

"Zaspomínal som si na tie temné dni chemickej závislosti. Keď spadneš tak hlboko do tej diery, že všetko, čo robíš, je inštinkt. Hnacou silou sú drogy. To, čo vás dostane z bodu A do bodu B, je to, či dokážete skórovať (slangový výraz pre získanie drogy, pozn. red.). Bol to hrozný spôsob života a som vďačný, že už tak nežijem. Jedným z účinkov je, že som si uvedomil, ako naše mozgy, to, kto sme, ako sa cítime a čo robíme, závisia od našej nervovej chémie, od chémie, ktorú nemôžeme ovplyvniť. Je to biologická kliatba, ktorej nemôžeme uniknúť," priblížil nový singel Jim Reid.

Okrem spomínaného ôsmeho štúdiového albumu Glasgow Eyes pripravujú The Jesus and Mary Chain britské a európske turné a tiež knižnú autobiografiu, na ktorej spolupracujú s Benom Thompsonom. "Práve sme mu povedali náš príbeh a on to všetko upravuje. Iba o nás klebetíme ako obyvkle. Myslím si, že existuje niekoľko zábavných anekdot a ak máte záujem o Mary Chain, som si istý, že to bude dobré čítanie," dodal Reid v rozhovore pre NME.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)