Štvorica hudobníkov vydala po troch rokoch existencie ich formácie Into The Zoid debutový album Soundclown. Už singel Claws naznačoval, že Veľkokrtíšania majú vo veci jasno. Priamočiary hard rock odkazujúci na Deep Purple, Extreme, Alice Copera či Guns N' Roses podávajú s ľahkosťou a nadhľadom. Plusom je aj výborne zvládnutá angličtina.

Autorský repertoár na albume Soundclown má u fanúšikov skupiny Into The Zoid ohlas, zhodujú sa jej členovia. "Pozitívne reakcie nás tešia," hovorí gitarista Roman Messerschmidt. Okrem neho v skupine pôsobia spevák Jaroslav Šajgalík, basgitarista Martin Kliment a bubeník Dano Strenátka. V minulosti pôsobili vo viacerých regionálnych formáciách, patria teda k ostrieľaným hráčom.

S nahrávaním albumu v štúdiách vo Veľkom Krtíši a v Banskej Bystrici skupine pomáhal Renáto Sanda, bubeník ich spriatelenej skupiny Midnight Scream. Ďalším pomocníkom bol Juraj Vysoký. "Kým Renáto nazvučoval bicie, Juraj naše pesničky produkoval a mastroval. A dal nám niekoľko cenných rád," hovorí Roman Messerschmidt.


Skupina Into The Zoid momentálne pripravuje videoklip a uvažuje už o nahrávaní ďalšieho albumu. "Klip bude mať premiéru v lete, pripravujeme sa na jeho výrobu. O réžiu sa postará Jozef Filkus," vysvetľuje kapela. Vzhľadom na to, že vlani sa venovali nahrávaniu, koncertovali menej. V roku 2018 to má byť naopak. "Samozrejme, popri tom budeme myslieť na náš druhý album," uzatvára štvorica z Veľkého Krtíša.



Ďalšie informácie o skupine Into THe Zoid nájdete na ich Facebooku. Sledovať môžete aj ich kanál na Youtube.

Text: Peter Lehotský
Foto: PR