Americká rocková skupina Linkin Park podľa jej lídra Chestera Benningtona na svojom zatiaľ poslednom albume A Thousand Suns (2010) experimentovala. Fanúšikom sľubuje, že na ich pripravovanej piatej štúdiovej nahrávke sa vrátia ku svojmu tradičnému zvuku.

"Na tomto albume sme spojili veľa gitár s mohutnými refrénmi a tvrdšími elektronickými vecami, aby sme tomu dali veľkolepý zvuk a zároveň nešli príliš do metalu. Toto bude pre ľudí dôvernejšie ako A Thousand Suns, kde sme si povedali: 'Kašľať na to, bude to bláznivé,'" uviedol pre magazín Kerrang!. Spevák tiež priznal, že texty na novej nahrávke budú osobné. "Veľa sme písali o vzťahoch, " povedal.

Linkin Park majú na svojom konte zatiaľ štyri štúdiové nahrávky - Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes to Midnight (2007) a spomínanú A Thousand Suns. Zaskveli sa aj mash-up albumom s názvom Collision Course (2004), na ktorom sa podieľal i Jay-Z či remixovou nahrávkou Reanimation (2002). Medzi ich najväčšie hity patria skladby Crawling, In The End, Somewhere I Belong, Numb či What I've Done.

Skupina, ktorá kombinuje prvky rapu, metalu a elektronickej hudby, sa začiatkom júna (8.-10.6.) predstaví na rakúskom festivale Nova Rock 2012. Pri svojom návrate na jeden z najväčších rockových festivalov v Európe bude opäť headlinerom prvého dňa. V piatok okrem Linkin Park vystúpi aj Rise Against, Marilyn Manson či The Offspring. Počas ďalších dvoch dní sa predvedú kapely ako Metallica, Die Toten Hosen, Limp Bizkit, Cypress Hill, Kasabian, Nightwish, Evanescence, alebo Slayer.

Informácie pochádzajú z webovej stránky Nme.com.

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk 
Foto: AP Photo/Dan Balilty

Súvisiaci interpreti: Linkin Park