Legendárna slovenská funková skupina Made 2 Mate sa po dlhých rokoch čakania predstaví na festivaloom pódiu. V bratislavskej Petržalke v rámci prvého dňa festivalu We Love Music z pozície headlinera poteší celú generáciu ľudí, ktorí na prelome tisícročí vyrastali na jej hitoch ako Sexy Lady, Do You Love Me, Caroousel Life, Dream On alebo nestarnúca Fönky nálada.

Kapela Made 2 Mate sa prehnala slovenskou hudobnou scénou ako kométa. Jej nahrávacia kariéra sa úspešne začala v roku 1996, aby sa ešte pred rokom 2000, tesne pred vydaním svojho amerického debutu, náhle zastavila a na dlhú dobu prerušila. Až v roku 2022 sa objavili prvé náznaky comebacku a to vo forme vydania kolekcie hitov s názvom The Collection.  Ohlásenie vystúpenia na festivale We Love Music, ktorý sa uskutoční 16. a 17. júna na Dostihovej dráhe v Petržalke, však stále prichádza ako blesk z jasného neba, keďže okrem tohto ich vystúpenia zatiaľ žiadne iné letné koncerty nie sú v pláne.

Organizátori sa tešia zo skutočnosti, že im podarilo dostať súhlas kapely na účinkovanie a predstaviť tak publiku jeden z najžiadanejších a najnedostupnejších slovenských hudobných projektov modernej histórie.  Od posledného vystúpenia Made 2 Mate pod holým nebom prešlo neuveriteľne 22 rokov. koncert na festivale We Love Music bude navyše - vzhľadom na všetky osudy kapely - festivalovým debutom Made 2 Mate v pozícii headlinera. Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk, do konca marca len za 19,90 eur.

Zostava kapely sa predpokladá v originálnom zložení, teda s bubeníkom Robom Ristom, basgitaristom Maťom Gašparom, klávesákom Martinom Wittgruberom a hlavne s gitaristom a spevákom Radom "Vrabcom" Orthom a speváčkou Katkou Korček.

Festival We Love Music má ambíciu etablovať sa ako mestské parkové hudobné podujatie, aké v Bratislave zatiaľ chýbalo. Chce pritom spĺňať najvyššie kritériá na divácke pohodlie a šetrnosť k životnému prostrediu, presne to, čo je charakteristické pre tento druh kultúrnych podujatí. Zároveň chce ponúkať program s obľúbenými kapelami v čo najširšej cieľove skupine. 

Festivaly parkového typu predstavujú celodenné rodinné podujatie, aké sa konajú v parkoch vo všetkých Európskych metropolách - od Londýna po Viedeň. V centrálnej časti oválu Závodiska, teda na Petržalskej Dostihovej dráhe, sa v polovici júna počas dvoch dní predstavia v prevažne medzinárodnom lineupe hudobné hviezdy začiatku tisícročia.

Po rokoch sa v Bratislave predstavia Arash, Basshunter, Haddaway, Lou Bega, Rednex, Londonbeat, ale aj staršie hviezdy disco éry Boney M či Ottawan. O zábavu sa postarajú aj Crazy Frog či premiérové vystúpenie európskej senzácie SixxPaxx.  Domácu scénu bude zastupovať Marián Čekovský s kapelou, dídžejské združenie The Deep DJs alebo bratislavská stálica klubovej scény, funk-housový DJ Charlie Brown so svojou značkou Glitterball. Tešiť sa môžete aj na dídžejský špeciál v podaní Andyho a Krta pod názvom Back To The Future Music 80's - 90's. Rovnako ako v prípade Made 2 Mate, aj pri tomto projekte pôjde o festivalú premiéru.

Dostupnosť MHD a veľké parkovisko priamo pred bránami Dostihovej dráhy robia z We Love Music najdostupnejší bratislavský festival sezóny. Okrem hudobnej produkcie ponúkne festivalový areál možnosť celodenného pikniku pod stromami.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)