Všetky tri vo svojej tvorbe spájajú spev s rapom a snažia sa osloviť rovnaké publikum. Sima je známa vysokým pracovným tempom (za posledných 7 rokov vydala viac ako 50 videoklipov) a aj vďaka tomu je u nás momentálne najžiadanejšou hudobnou hviezdou svojej generácie. Nemenej známe interpretky Dominika Mirgová a Aless majú za sebou obdobie otvorenej rivality spred pár rokov a hoci ich vzájomné osočovanie je už minulosťou, nedávno svoj "beef" fanúšikom pripomenuli medializovaným stretnutím v boxerskom ringu.

Toto leto ich však čaká iné stretnutie – na hudobnom pódiu podujatia Tekov Fest, ktorému sa podarilo dať dohromady v jeden deň všetky tri tieto speváčky a raperky.

Sima v amfiteátri v Starom Tekove 28. júla naživo predvedie aj skladby z nového albumu Masterpiece. "Zaspievam všetky moje najväčšie hity aj môj nový singel s názvom Forever Young, ktorý vyšiel len nedávno. Momentálne pracujem na nových skladbách, o ktorých budem fanúšikov čoskoro informovať. Moje leto bude vyslovene pracovné, takže ľudia ma budú môcť stretávať na koncertoch po celom Česko-Slovensku," hovorí populárna speváčka, vlastným menom Simona Hegerová.

"Každoročne sa snažíme obmieňať žáner hudby, aby sme festival spravili pre divákov atraktívnejším. Tento rok sme sa rozhodli ulahodiť mladším generáciám a vsadili sme na speváčky Dominiku Mirgovú, Aless a Simu, ktorá je momentálne najžiadanejšia na Slovensku," hovorí organizátor Tekov Festu Vladimír Rendek z agentúry Sky High Event.

Okrem spomínanej trojice speváčok vystúpi aj slovenské hip-hopové duo Nerieš z Pezinka, ktoré tvoria Matej Straka a Matej "Gabryell" Gábriš. Program doplnia René Rendy a jeho Cico Band, ktorí roztancujú celý festival.

"Festivaly majú v Tekove dlhoročnú tradíciu a obec disponuje malebným prírodným amfiteátrom vhodným na takéto podujatia. Starý Tekov je preslávený hlavne folklórom, dodržiavaním tradícií, pečením kačíc a husí a predovšetkým pečením tradičných 'Rítešov', známych ako štrúdľa," dodáva Vladimír Rendek.

Okrem hudby sa preto organizátori zamerali aj na kvalitné gastro stánky a moderné bary. Nebudú chýbať Pukanské párance, trdelník a tradičné špeciality z oblasti Tekova.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Tekov Fest 2023 Zdroj: PRRedakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili a doplnili.