Pred rokom vydala skupina Sigur Rós prekvapivý album Átta a vyrazila k nemu na turné. Niekde pomedzi kapelové záväzky stihol jej frontman Jónsi nahrať sólový počin First Light, ktorý pôvodne nevznikal ako štandardný štúdiový album. Pesničky začal islandský hudobník písať pôvodne ako soundtrack k videohre. Napokon sa z nich stal štvrtý sólový album, ktorý vyjde 30. augusta.

Spolu s oznámením tejto novinky zdieľal Jónsi hneď dve singlové ukážky - orchestrálnu skladbu Flicker a meditatívnu Cherry Blossom. Ďalšiu dvojicu skladieb s názvom Forest Trill a Undercurrent môžu fanúšikovia podľa jeho slov očakávať už čoskoro.

Vo vyhlásení Jónsi opísal, že tieto pesničky vznikali v čase globálnych nepokojov vyvolaných človekom a nepokojov vytvorených pre potreby videohry. "Predstavoval som si First Light ako chvíľkový, fantastický, prehnane utopický svet, kde všetci a všetko žije spolu na veky v mieri a harmónii. Vyberáme si krásu pred neporiadkom, nádej pred strachom a naši univerzálni božskí anjeli na nás dohliadajú a spájajú nás všetkých do jedného prostredníctvom lásky, melódie a hudby."

Popri sólových aktivitách sa frontman Sigur Rós vydá so svojou domovskou kapelou na orchestrálne turné k albumu Átta. Séria koncertov začína 19. septembra v Detroite a končí 4. októbra v Texase.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)