Hviezda slovenského popu 80. rokov Beáta Dubasová, ktorá tento rok oslávila krásne životné jubileum, v októbri vyrazí na turné. Na šnúre s názvom "Sme také, aké sme tour" ju bude sprevádzať mladá speváčka Nika Karch, ktorá je jej veľkou fanúšičkou.

Beátu Dubasovú slovenským fanúšikom netreba bližšie predstavovať. Na hudobnej scéne pôsobí už takmer 30 rokov a hoci obdobie najväčšej slávy má už za sebou, stále má čo ponúknuť. Spieva a koncertuje neustále, no na turné nebola už veľmi dlho. Diváci sa môžu tešiť na jej hity ako Maznáčik, Účesy, Sme také, aké sme, Dievča z reklamy, Za dverami mojej izby, Ten príbeh je preč, Vráť mi tie hviezdy, Šumienky z Polomu alebo Cháp ma, ale predstaví aj novšie skladby. Beáta momentálne vystupuje s kapelou Panama v zložení: Brunno Oravec (klávesy, spev), John Dale (gitara), Ivan Zadrabaj (basová gitara) a Radovan Holubek (bicie).

"Je to spoločný koncert dvoch generácií a ja sa teším na túto spoluprácu, ktorá nám obom prináša radosť. Rada zaspievam nové veci, ale aj pesničky, ktoré ľudia roky poznajú a preto aj očakávajú. Priala by som si, aby aj v publiku sedeli všetky generácie a vznikla tak symbióza nás všetkých," povedala Beáta Dubasová o turné, ktoré bude trvať od 2. do 23. októbra.

Koncerty sa uskutočnia exkluzívne len v šiestich slovenských mestách: Martin, Piešťany, Topoľčany, Nitra, Humenné a Michalovce.

Exkluzívny predaj vstupeniek:  Predpredaj.sk


Spojili ich Legendy popu

Mladú speváčku Niku Karch mohli fanúšikovia okrem iného vidieť na nedávno skončenom turné Desmodu s Cigánskymi diablami, kde bola hosťom. Tentokrát sa dala dokopy s Beátou, s ktorou ju ich spojila úspešná relácia Legendy popu. "Spievala som v kole venovanej práve Beátke Dubasovej skladbu Sme také, aké sme," hovorí Nika, ktorá sa s týmto veľkým hitom predstavila spoločne so superstaristkami Dominikou Mirgovou a Natáliou Hatalovou, no práve ona pôvodnú interpretku dievčenského hitu zaujala najviac.

"Po skončení mi Beáta povedala, že dúfa, že sa niekedy stretneme na spoločnom pódiu. Začala som nad tým rozmýšľať a dostala som nápad spoločného turné. Som nesmierne rada, že Beáta súhlasila a budem tak stáť na pódiu so svojím speváckym vzorom a idolom. To sa v živote podarí málokomu a bude to pre mňa veľká pocta a zároveň ďalšia skvelá skúsenosť," priznala sympatická Nika, ktorá tento rok zaujala singlom U teba bývam. Jeho premiéru ste si mohli pozrieť v apríli na Hudba.sk.


Beáta Dubasová a Nika Karch - Sme také, aké sme tour 2013:

2. 10. 2013 - Martin, DO Strojár - PREDPREDAJ
3. 10. 2013 - Piešťany, Dom umenia - PREDPREDAJ
8. 10. 2013 - Topoľčany, MsKs - PREDPREDAJ
10. 10. 2013  -Nitra, Staré divadlo - PREDPREDAJ
22. 10. 2013 - Humenné, MsKs - PREDPREDAJ
23. 10. 2013 - Michalovce, MsKs - PREDPREDAJ

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Boris Karch, PR manažér turné a manažér Niky Karch.

Foto: Peter Frolo

Súvisiaci interpreti: Beáta Dubasová, Nika Karch