Frontman známej kapely Medial Banana, Pokyman, si k prvému výročiu narodenia svojej dcérky Zoe pripravil pozitívnu letnú pesničku o pocitoch k nej, ako aj o dojmoch z role rodičov, ktorú ako nováčikovia teraz zažívajú aj so štastnou mamičkou Katalínou.


Skladba vznikala v bratislavskom štúdiu The Wellders. O hudbu sa postaral Lukie FWD a v pesničke znie aj sampel Zoinho smiechu, čo ju popri texte robí ešte osobnejšou. Okrem toho sa aj o cover art postaral sám Pokyman. Spolu s textom je najdojemnejšou časťou singla videoklip, ktorý tvoria zábery natočené zväčša na telefón dokumentujúce prvý rok života Zoe. O citlivé spracovanie videa a strih sa postaral videomaker LUPIC.

Pokyman zverejnil videoklip v deň dcérinho narodenia a premiéru naplánoval dokonca aj presne na minútu jej príchodu na svet - o 15:17. Napriek tomu, že pesnička je veľmi osobná, je aj veľmi univerzálna a dokáže sa s ňou určite stotožniť množstvo ďalších rodičov, ktorých pocity boli počas prvého roka obdobné.


Novinka je zároveň prvým singlom k pripravovanému albumu Pokymana, ktorý sa bude volať Blessings. Bude obsahovať desať skladieb a svetlo sveta uzrie ešte tento rok pod krídlami The Wellders a Reggae Callin' Records s podporou Fondu na podporu umenia.  

Naživo si budete môcť pesničku vychutnať už túto sobotu 27. augusta na Pokymanovej sólovej šou na bratislavskom Uprising Festivale, ktorý tento rok oslavuje už 15 rokov od svojho vzniku.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík z agentúry Kulturise. Správu sme upravili. Novinky Pokymana môžete sledovať na oficiálnej stránke www.pokyman.sk a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Súvisiaci interpreti: Medial Banana