Nechce sa mi! To je názov nového videosingla projektu Mafia Corner. V texte tanečnej novinky si hudobný zabávač Mike pospevuje o tom, ako sa mu nechce pracovať v bežnom zamestnaní, lebo "makať na druhých celý deň je zlý sen". Bolo by to celkom neškodné aj vtipné, keby sa hudba až príliš nepodobala na virálny hit minulého roka.

Autor projektu Mafia Corner Mike si vo videoklipe Nechce sa mi! zahral nedochvíľneho a nespoľahlivého flákača. Jeho presný opak - vzorného zamestnanca, ktorý využíva šéfovu priazeň - stvárnil jeden z najpopulárnejších slovenských rozhlasových a televíznych moderátorov súčasnosti Milan "Junior" Zimnýkoval. Obaja si zahrali predavačov v obchode s elektrospotrebičmi, ktorí sa pretekajú, kto sa viac zapáči zákazníkom, ale hlavne manažérovi predajne (Daniel Straka).

Nakoniec sa všetko skončí nečakane a svoj prvý "červený bod" si zaslúži aj Michal Marušin alias Mike, ktorý o klipe hovorí: "Je o mne známe, že veľmi neobľubujem natáčacie dni, ktoré sú namáhavé. A že nikdy neviem, ako budú reagovať ľudia na to, čo som na nich vymyslel. Aj napriek tomu som si to dosť užíval, minimálne preto, že sme mohli zo seba robiť debilkov. A dovoliť si na ľudí to, čo si bežne dovoliť nemôžeme. Juniorove tanečky tiež stáli za to."

"Bola to pre mňa nová skúsenosť, Michala sledujem už dlhšie a páči sa mi, že si ide svoje. Aj keď točenie dokrútok vyzerá podobne, toto nakrúcanie bolo iné kafe!" zhodnotil Junior prácu na videoklipe, ktorý sa nakrúcal v réžii Miša Smoleňa na Levočskej ulici v Prešove. "Navyše sa mi splnil sen - byť v predajni elektra sám. Keď som bol malý, chcel som robiť v takom obchode. Ďakujem za trpezlivosť ľudí z predajne a zo štábu a DVD prehrávač, ktorý som si odniesol," dodal obľúbený moderátor.

Punc autentického flákačstva dáva novinke fakt, že ide o celkom okatú "vykrádačku" minuloročného virálneho hitu Bills od amerického pop-rapera menom LunchMoney Lewis. Kolotočár Mike tak opäť raz potvrdil, že aj v slobodnom zamestnaní, ktorým je hudobná tvorba, sú dva druhy ľudí - tí, ktorí tvrdo pracujú a tvoria naozaj originálne diela, a tí, ktorí sa radšej vezú na populárnych trendoch a preberajú cudzie nápady. Smutné na tom je, že v pop music čoraz častejšie bodujú práve "flákači" na úkor poctivých, zaujímavých a originálnych umelcov. A tak bohužiaľ platí, že aj keď sa tomuto výkvetu slovenskej scény nechce ani pracovať ani tvoriť, jeho počiny majú stále množstvo fanúšikov, ktorým to, že niekto zo seba robí debilka, úplne stačí.


Autor: Patrik Marflák (zdroj citácií: TS - Imrich Makó)
Foto: Facebook.com/MafiaCornerOfficial

Súvisiaci interpreti: Mafia Corner