Víťazom 28. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad sa stala pieseň Michala Vargu s názvom Múza v podaní skupiny In Vivo. Finálový koncert sa uskutočnil v sobotu 20. októbra vo Veľkom hudobnom štúdiu Rozhlasu a televízie Slovenska v Košiciach a zúčastnilo sa na ňom dvanásť interpretov.

V nesúťažnej časti večera sa okrem toho predstavili ďalší účinkujúci - speváčka víťaznej skupiny 27. ročníka Kristy, skupina Siempre a Marián Čekovský. O víťazoch rozhodla porota v zložení Igor Timko, Ľuboš Zeman, Lukáš Adamec, Juraj Vančík, Juraj Hidvéghy, Luboš Machaj a Marián Čekovský.

O víťaznej kapele In Vivo si môžete prečítať viac v recenzii ich minuloročného debutu. Víťazná skladba Múza sa však na ňom nenachádza, možno sa objaví na druhom albume. Ten bude môcť kapela nahrať v štúdiu RTVS v Košiciach, čo je jednou z odmien pre víťaza. Okrem toho kapela získala finančnú odmenu 450 eur a tiež možnosť nakrútiť videoklip k víťaznej skladbe.

In Vivo - Múza

Ďalší interpreti z prvej trojice získali 300 eur, resp. 150 eur. Na druhej priečke sa umiestnila pieseň Maroša Iskru s názvom Hviezdy v podaní skupiny 40thers a tretie miesto obsadila skladba Hlavolam Marcela Markuša a skupiny Energia.

Priamy prenos z finálového koncertu odvysielali Rádio Slovensko a Rádio Regina. "Som rád, že slovenský éter je od sobotného večera bohatší o dvanásť nových piesní. Verím, že mnohé z nich si nájdu svojich fanúšikov a budú sa pravidelne objavovať v rozhlasovom vysielaní," uviedol riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.

"Moja úprimná vďaka patrí súťažiacim, ktorí dávajú súťaži zmysel, všetkým porotcom, ktorí pracovali vo výberovej komisii, v semifinálových kolách, či vo finále, ale aj všetkým tým, ktorí sa na príprave a realizácii podieľali. Gratulujem víťazom a teším sa nový, 29. ročník Košického zlatého pokladu," dodal.
 
Informácie agentúre SITA poskytol hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska Richard Šümeghy.

Zdroj: SITA
Foto: Invivomusic.eu

Súvisiaci interpreti: In Vivo