Predposledné divadelné kolo televíznej šou už tradične patrilo súťažiacim, ktorí prišli ukázať svoj skutočný talent, avšak aj tým, ktorým sa o ňom môže iba snívať. V rámci hudobných vystúpení môžeme, žiaľ, aj tento raz hovoriť iba o priemernosti súťažiacich. Niektorým z nich to na postup stačilo, no otázne je, či si na nich niekto spomenie aj po skončení súťaže.

V prípade spevákov a speváčok totiž nad skutočnými talentami, ktoré by divákom vyrazili dych samotným výkonom, prevažujú rôzne kuriozity a "momenty prekvapenia". Tie sú spravidla sprevádzané nadšenými reakciami poroty, ktoré neraz vyznejú ako súčasť scenára. Príkladom bolo v nedeľu netradičné spojenie letného outfitu a operného spevu, s ktorým sa predstavil spevák Jozef Pavlusik. Ako uviedol, svojou vlastnou nedbanlivosťou sa nechal vyhodiť z konzervatória a na istý čas si tak zamedzil možnosť profesionálne sa venovať spevu.

Do Talentu si v tielku a flip-flopkách prišiel po svoju druhú šancu, ktorá by mu opäť otvorila cestu k hudbe. "Toto sú vaše dve minúty, ktoré vám môžu zmeniť život. Nech sa páči, využite ich najlepšie ako viete," uviedol vystúpenie mladého speváka Jaro Slávik, ktorý však Pavlusika hneď v úvodných sekundách hitu Hallelujah stopol. "Povedal som, že máš dve minúty na to, aby si si zmenil život a pesničkou Hallelujah to určite nespravíš, lebo nikto to nespraví lepšie ako Cohen, nikdy," odôvodnil svoj zásah do vystúpenia, ktorý však pôsobil umelo a zinscenovane.

V každom prípade však mal pravdu a Pavlusikov hlas omnoho lepšie zarezonoval v opernej skladbe O sole mio, ktorá mu zabezpečila postup do ďalšej etapy súťaže. Ani tu však nemôže byť reč o nevšednom opernom talente typu Paula Pottsa, ktorý pred piatimi rokmi očaril Britániu v tamojšej verzii talentu. Mladý Slovák pracujúci v žilinskom autoservise síce prekvapil svojím hlasom a k nemu neprislúchajúcim zovňajškom, no bez tohto kontrastu by na porotu a prítomné publikum zrejme až tak silno nezapôsobil. V každom prípade patrí medzi postupujúcich, takže sa v ďalších kolách ukáže, či v ňom skutočne drieme niečo viac.

Odkaz na video: Jozef Pavlusik

Spievajúca tanečníčka a dueto s Prachařom

Až prekvapivo pozitívne zapôsobila na trojicu porotcov spievajúca tanečníčka Esther Lubadika, ktorá sa na pódium postavila s ďalšími dvoma tanečníčkami. Dievčatá spolu pôsobia v tanečnej skupine Jad Dance Company už tri roky. Na zaujatie poroty si Esther, ktorá pochádza z Angoly, no už od detstva žije v Prahe, zvolila pieseň z dielne speváčky Beyoncé Single Ladies (Put a Ring On It).

Ak by skúsila šťastie iba ako speváčka, jej šance by boli zrejme nulové, pretože po tejto stránke jej vystúpenie ničím nevynikalo. Zosúladenie "spevu" s tancom však zaujalo všetkých troch porotcov natoľko, že bez premýšľania poslali trio dievčat do ďalšieho kola. "Vy už ste normálne hviezda, skvelé. Ja som presvedčená, že budú dámy vo finále," zhodnotila vystúpenie Lucie Bílá. "Dobré to bolo, dobrý song. Pekne zvládnutá choreografia, pekne zvládnuté detaily," vyslovil svoj názor Slávik. Dejdar bol okúzlený až natoľko, že na viac ako "áno" sa ani nezmohol.

Odkaz na video: Esther Lubadika

Ďalšia súťažiaca, Kristýna Pinková, prišla do divadla zabojovať skladbou Mája od českej kapely Nightwork, ktorej členom je aj jeden z dvojice moderátorov tejto šou - Jakub Prachař. Ten jej vystúpenie, v ktorom sa pri speve sama sprevádzala na gitare, ohodnotil pozitívne, a tak Jaro Slávik navrhol, aby si dvojica zaspievala pieseň spoločne.

Vzniklo tak sympatické dueto, po ktorom sa už Kristína Pinková tešila zo svojho postupu. Divácky zaujímavá však opäť nebola ani tak samotná speváčka, ale práve šou okolo jej vystúpenia doplnená o vystúpenie moderátora.

Odkaz na video: Kristýna Pinková

Nasledujúci nedeľný prenos bude patriť poslednému kastingovému kolu v divadle. Diváci sa tak budú môcť zabaviť na už naozaj posledných nevydarených vystúpeniach rôznych odvážlivcov. Zároveň však bude toto kolo aj poslednou nádejou na objavenie nevídaného hudobného talentu, aký v súťaži zatiaľ nebol.

Text: Hudba.sk
Foto: iprima.cz/csmatalent