Bradley Cooper prekvapil filmový svet, keď obsadil do hlavnej úlohy filmu Zrodila sa hviezda speváčku Lady Gaga. Jej herecký výkon, pozitívne reakcie a volania po oscarových nomináciách, ktoré sa dostavili po uvedení filmu, sú však jasným dôkazom, že to bola dobrá voľba. Obrovský úspech má i soundtrack, ktorý sa drží už druhý týždeň na vrchole rebríčka Billboard 200.

Romantická dráma Zrodila sa hviezda si získava divákov v kinosálach, ale úspešným životom žije aj soundtrack k filmu. Ten je iba druhou nahrávkou v kariére speváčky Lady Gaga, ktorá sa udržala na vrchole amerického albumového rebríčka Billboard 200 viac ako jeden týždeň. Predtým sa jej to podarilo v roku 2011 s tretím štúdiovým albumom Born This Way. "Bola to pocta pracovať na tomto filme. A že sa stal soundtrack jednotkou, tak to žijem svoj sen. Štípnite ma," uviedla speváčka pre ET Canada.


Soundtrack A Star Is Born obsahuje 34 piesní, pričom na mnohých z nich sa podieľali autorsky aj hlavní protagonisti filmu. Nahrávka vyšla pod hlavičkou vydavateľstva Interscope Records a Bradley Cooper, ktorý stojí aj za réžiou filmu, o vzniku soundtracku povedal, že prešiel evolúciou ako aj samotný príbeh.

Lady Gaga a Bradley Cooper písali skladby počas filmovania a hudba je teda jednou z postáv filmu. "Sú nadčasové, emocionálne, drsné a vážne. Znejú ako piesne napísané umelcami, ktorí sú, úprimne povedané, nesmierne zmätení, ale zasiahli do jadra poslucháča," napísal o piesňach zo soundtracku magazín Billboard. 


Iná Lady Gaga

Lady Gaga bola voľbou Bradleyho Coopera, ktorý bol presvedčený o jej talente a nenechal sa nikým odradiť. Speváčka pritom vraví, že film ju zmenil a je za túto skúsenosť veľmi vďačná. "Sledovanie Bradleyho práce bolo fenomenálne a to, že vo mňa veril, mi dodávalo silu veriť v seba samú. Za túto skúsenosť sa cítim byť požehnaná," uviedla Lady Gaga pre Fox News, pričom vyzdvihla najmä to, že treba veriť svojej vízii a nepoľaviť zo svojich predtáv.

Medzi fanúšikov filmu Zrodila sa hviezda patrí aj Robert De Niro, ktorý vyzdvihol najmä tvrdú prácu Bradleyho Coopera, ktorý sa pre film naučil spievať. Snímka je špeciálna aj pre samotného Coopera. "Najlepší spôsob, ako vyjadriť lásku je spievanie a hudba," povedal Bradley Cooper, pre ktorého je film režijným debutom a podieľal sa aj na tvorbe scenára. "Žiaden sen nie je príliš veľký. Veci, ktoré môžu ľudia robiť spolu, sú oveľa silnejšie ako to, čo by spravil každý sám," uviedol na margo spolupráce Bradley Cooper. Výsledok jeho spolupráce s Lady Gaga je možné si stále pozrieť aj v slovenských kinách. 


Vypočujte si celý soundtrack na Deezeri:



Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Clay Enos/Warner Bros. Pictures

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga