Jedinečný rockový/metalový projekt Poetry in Telegrams, za ktorým stojí slovenský hudobník Johny Štefeček, sa po troch rokoch ticha vracia s novou skladbou a klipom. Gitarista a skladateľ je známy aj vďaka spoluprácam so špičkovými zahraničnými inštrumentalistami, a inak tomu nie je ani v prípade singla Boiling Alive, v ktorom nahral bicie Gil Sharone.

Energickú skladbu s ostrými metalovými riffmi a naliehavým refrénom zverejnil líder projektu Poetry in Telegrams spolu s čiernobielym vizuálom. Päťdielnu videosériu s populárnym hercom Gregorom Hološkom (2014-2019) vystriedal komorný videoklip v hlavnej úlohe s tanečnicou Evou Kučíkovou, ktorá popri štúdiu na VŠMU tancuje v skupinách Mondance a Tron Girls a vyučuje klasický tanec v Riverpark Dance School. Režisérom snímky je Peter Čermák.

V klipe sa objavia aj obaja hudobníci minimalistického rockového projektu – Slovák Johny Štefeček (gitara, spev) a Američan Gil Sharone (bicie). V rokoch 2014 až 2019 hrával s Marilynom Mansonom, niekoľko rokov (v období albumu Ire Works) bol členom kultových The Dillinger Escape Plan a v súčasnosti je bubeníkom sólového projektu gitaristu z Alice In Chains Jerryho Cantrella. 


Singel Boiling Alive, ktorý okrem Youtube nájdete aj v streamovacích službách, je predzvesťou novej štvorskladbovej EP nahrávky Trivial Optical Tricks. Na CD a v digitálnych formátoch vyjde o necelý mesiac, 19. novembra. Už dnes sa však dá predobjednať prostredníctvom Bandcamp stránky Poetry in Telegrams.

Okrem Sharonea sa na EP podieľal aj nórsky multiinštrumentalista (saxofón, flauta, klarinet, gitary, klávesy, spev) Jørgen Munkeby, známy najmä ako líder jednej z najosobitejších nórskych kapiel Shining. Predtým hral osem rokov v Jaga Jazzist. Johny Štefeček s ním prvýkrát spolupracoval v roku 2016 na EP Melancholy a Munkeby pravidelne hosťuje aj na albumoch ďalšieho výrazného slovenského hudobníka a skladateľa Rada Chrzana, ktorý len pred pár týždňami vydal novú štúdiovku Resonate.

Poetry in Telegrams je medzinárodný hudobný projekt, ktorý založil slovenský hudobník a textár Johny Štefeček. Na jeho predchádzajúcich albumoch sa okrem Jørgena Munkebyho predstavili aj ďalšie zvučné zahraničné mená ako Thomas Lang (Rakúsko/USA), Paul Ortiz (UK) či Marco Minnemann (Nemecko/USA). Nahrávky vznikajú pod taktovkou na Slovensku žijúceho nemeckého producenta Rolanda Grapowa (ex-Helloween, Masterplan) v Grapow Studios.  

Doterajšia tvorba Poetry in Telegrams si vyslúžila pozitívne ohlasy na slovenských i zahraničných internetových portáloch. EP Melancholy (2016) a I, Koheleth (2018) získali na Radio_Head Awards nominácie v kategórii Hard & Heavy. Všetky skladby a albumy projektu nájdete na poetryintelegrams.bandcamp.com. Na oficiálnej stránke www.poetryintelegrams.com nájdete okrem všetkých informácií o projekte aj hudobný blog Johnyho Štefečka. Poetry in Telegrams môžete sledovať aj na Facebooku, Instagrame či Twitteri.

Text: Patrik Marflák (zdroj: Poetry in Telegrams)
Foto: archív PiT a Gila Sharonea, koláž Hudba.sk