Organizátori festivalu Pohoda, ktorý sa bude konať 11. až 13. júla, pridali na zoznam účinkujúcich 17. ročníka podujatia ďalších dvoch interpretov. Na letisku v Trenčíne sa v lete predstaví Geoff Barrow s projektom Beak a waleská skupina Race Horses.

Barrow na Pohode vystúpil v roku 2011 so svojou materskou skupinou Portishead. Po koncerte označil festival za najlepší, na akom kedy hral, a organizátorom sľúbil, že sa naň vráti. V skupine Beak ho dopĺňajú jeho kamaráti z Bristolu Matt Williams a Billy Fuller. Formácia nedávno vydala druhý album s názvom >>. "Krautrock, psychedélia, klaustrofobické hudobné steny, to všetko nás čaká na Bažant Pohode 2013," napísali organizátori.

Kapela Race Horses pochádza z waleského Aberystwythu. S nadhľadom o sebe hovorí ako o hostel pope - počas nahrávania čerstvého albumu Furniture totiž bývala v hosteli, jej členovia sa stretávali s cudzincami a počúvali rôznorodý mix hudby z hostelovej diskotéky.

"Výsledkom je pop v tom najlepšom slova zmysle, čerpajúci z osemdesiatych rokov, no v súčasnom, sviežom šate. Furniture vyvolal v Británii pozitívne ohlasy, sme si istí, že rovnaké budú aj po koncerte Race Horses na Bažant Pohode 2013," poznamenali organizátori.

Beak - Deserters

Race Horses - My Year Abroad

Zdroj: SITA
Foto: Beakmusic.com

Súvisiaci interpreti: Beak>, Race Horses