Slovenská kapela Horkýže Slíže si Vianoce užije podľa vlastných slov znovu tak isto, ako každý rok. „Budeme doma. Čistá nuda," skonštatoval v rozhovore pre agentúru SITA bubeník kapely Marek Viršík.

"Prežeriem sa tak, že nebudem vedieť dva dni chodiť - ja dookola jem na Vianoce ten šalát a rybu, až kým idem prasknúť a to je vlastne celé,“ priblížil svoj program na sviatky gitarista Mário Sabo. Viršík sa, naopak, aspoň na Štedrý deň postí. "Ja na Vianoce celý deň nejem mäso. Raz som si dokonca povedal, že sa budem postiť úplne, nejedol som do večere vôbec nič a potom som sa takým spôsobom nažral, že som skoro umrel. To bolo strašné, to by som už nerád zopakoval," zasmial sa.

Sabo sa zároveň zabaví aj pri niektorých vianočných tradíciách. "Baví ma pri stole hádzať orechy a krájať ovocie, no nejako brutálne sa v tom nevyžívam, beriem to ako tradíciu a to je všetko,“ uviedol hudobník, ktorý podľa vlastných slov neprežíva ani nakupovanie darčekov. "Väčšinou ich zháňam na poslednú chvíľu, ale ja som taký odjakživa," podotkol. "Záleží aj od toho, či viete, čo máte kúpiť. Dôležité je, keď vám tí ľudia naznačia, čo chcú alebo vám to normálne povedia - ak už ste úplne blbý a nestačí naznačiť. Najhoršie je, keď niekto povie, že nevie. Vtedy zostávam visieť vo vzduchu do posledného dňa, kedy sa to dá," priznal Viršík.

Box s prvými štyrmi albumami, ktorý vydali začiatkom novembra, podľa vlastných slov nikomu neplánujú dávať pod stromček. "To fungovalo kedysi a bolo to fajn, ale dávať po 26 rokoch pod stromček cédéčká je už trápne, to už nemôžeme," zhodnotil bubeník.

Tip: Horkýže Slíže: "Nechceme, aby naši fanúšikovia spali, chceme, aby sa bavili"

Zdroj: SITA
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže