Matej Smutný, ktorý sa v roku 2020 rozhodol vydať cestou anglicky spievaného popu, dnes vydáva skladbu výlučne pre slovenské publikum. Ide o jeho vôbec prvý singel v rodnom jazyku.

Matej Smutný má na konte niekoľko singlov, ktoré za posledné tri roky zožali úspech nielen na Slovensku a v Českej Republike ale aj v Nemecku, Taliansku, Španielsku či USA. Na jeseň 2023 absolvoval spolu so svojou kapelou The Psycho Lovers niekoľko koncertov v Anglicku.

Jeho najnovší hudobný počin Zázrak vznikal pod taktovkou známeho slovenského producenta Mateja Turcera. Na hudobnej časti sa okrem Mateja priamo podieľal aj hudobník Juraj Oravec a pri textovej zložke zohral dôležitú rolu básnik a textár Vlado Krausz, ktorý má na svojom konte desiatky slovenských hitov. Na nahrávke tiež počuť speváčky Lenku Ratulovskú, Vivien Čonkovú, Paulínu Číkovú a Adelu Gazdíkovú.

"Zázraky sa dejú dennodenne, my sme však až príliš nevšímaví. Niekedy sa stačí len zadívať do bežných každodenných maličkostí a prežiť ich trošku intenzívnejšie. Vtedy prídeme na to, že zázrakom je život samotný. Mne k pochopeniu tak jednoduchej veci muselo pomôcť narodenie môjho syna. Práve o ňom je skladba Zázrak," vyjadril sa spevák k novinke.

Na anglickú tvorbu podľa vlastných slov nezanevrel, pripravuje ďalší album v anglickom jazyku. "O pár dní sa spolu so svojou rodinou sťahujem do Švédska a budem tam mať dostatok času na to, aby som sa zatvoril do svojho štúdia a pracoval na novom albume."

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavaeľstva Warner Music. Správu sme upravili.