Legendárna trip-hopová formácia z anglického Bristolu, ktorá sa cez víkend predstavila vo Viedni, dnes zverejnila videoklip k skladbe Voodoo In My Blood. Novinka sa nachádza na EP Ritual Spirit, ktoré Massive Attack vydali na konci januára.

Vo videoklipe v réžii Ringana Ledwidgea si zahrala anglická herečka Rosamund Pike, ktorá debutovala na filmovom plátne v roku 2002 ako Bond girl v snímke Die Another Day (Dnes neumieraj). Odvtedy sa objavila vo viacerých filmoch, najviac pozitívnej kritiky si vyslúžila za účinkovanie v psychologickom trileri Gone Girl (Stratené dievča, 2014), kde sa predstavila v hlavnej úlohe po boku Bena Afflecka.

Scénu z mysteriózneho filmu pripomína aj videoklip Voodoo In My Blood - ide totiž o poctu známej scéne z filmu Posadnutosť (1981) poľského režiséra Andrzeja Żuławského. Rosamund Pike však na rozdiel od Isabelle Adjani má vo vyľudnenom vlhkom podchode aj spoločnosť - jej telo a myseľ tu ovládne zvláštne levitujúce zariadenie. Nič iné sa v klipe nedeje, no mrazivo presvedčivý výkon 37-ročnej rodáčky z Londýna a znepokojujúca hudba, na ktorej Massive Attack spolupracovali so škótskymi alternatívnmi hip-hopermi Young Fathers, na silný zážitok bohato stačí.


Hudobníci Robert "3D" Del Naja a Grant "Daddy G" Marshall zo spomínaného EP Ritual Spirit novinky predtým ponúkli videoklip ku skladbe Take It There (feat. Tricky), v ktorom sa predstavil americký herec John Hawkes. Na jar by mali vydať ďalšie EP a do konca roka by sa mal dostať na trh aj nový štúdiový album.

S držiteľmi Mercury Prize Young Fathers ich spája nielen spolupráca na novom singli, ale aj aktuálne prebiehajúce turné, v rámci ktorého sa v uplynulú sobotu (20.2.) predstavili vo viedenskom Gasometri. Zopár fotiek nám poskytla Martina Mlčúchová, ktorá sa na koncert dostala doslova na poslednú chvíľu vďaka manažmentu škótskej skupiny.

Massive Attack vo Viedni, 20.2.2016 Zdroj: Martina MlčúchováMassive Attack vo Viedni, 20.2.2016 Zdroj: Martina MlčúchováMassive Attack vo Viedni, 20.2.2016 Zdroj: Martina MlčúchováMassive Attack vo Viedni, 20.2.2016 Zdroj: Martina MlčúchováMassive Attack a Young Fathers vo Viedni Zdroj: Martina Mlčúchová

Viac fotografií z koncertu nájdete na www.mmmusicphoto.com.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív), Hudba.sk
Foto: Youtube (titulná fotografia), Martina Mlčúchová (foto z koncertu)

Súvisiaci interpreti: Massive Attack