Český spevák Ben Cristovao a jeho slovenská kolegyňa Mária Čírová predstavili skladbu Padam. Pieseň nahrali pre film Backstage, ktorý sa dostane do slovenských kín 15. marca. Fanúšikovia a fanúšičky si k novinke môžu pozrieť aj videoklip, v ktorom je možné vidieť okrem dvojice aj ukážky z filmu.

"Nápad osloviť Máriu na feat bol spontánny. Sledujem jej tvorbu a myslím, že skladbe dodala skvelú ženskosť a náboj. Song sme s Máriou písali tak, aby sa napojil na romantickú líniu filmu," vysvetlil Ben Cristovao. "To, že ma Ben oslovil, ma trochu zaskočilo, ale veľmi potešilo. Síce každý robíme inú muziku, ale spojenie v Padam sa nám, myslím, naozaj podarilo," povedala Mária Čírová.

Producentmi skladby sú The Glowsticks na čele s Osamom Verse, ktorí produkujú všetky spevákove skladby. Na soundtracku snímky Backstage sa bude nachádzať aj skladba Nohy, ktorú 30-ročný interpret vydal na vlaňajšom EP Poslední. Okrem toho piesňami prispeli aj Kali, Nerieš, Paulie Garand, VR/Nobody alebo Indy & Wich. Hudbu pre film zložili Jan P. Muchow a Viktor Hazard. Soundtrack sa dostane na trh 15. marca.


Film Backstage je príbehom tanečnej skupiny West Coast Crew, ktorá sa pretĺka v malom meste a sníva o tom veľkom. Dvere veľkého sveta a šoubiznisu sa im otvoria vďaka talentovej súťaži, no pre vzťahy a charaktery všetkých členov to znamená veľký skok a tvrdú skúšku. Svojmu snu sú niektorí schopní obetovať možno až príliš. Ben Cristovao vo filme stvárni jedného z porotcov talentovej súťaže, pričom túto úlohu si naživo vyskúša v novej sezóne SuperStar.

"Sranda je, že ponuka robiť skutočného porotcu, prišla veľmi krátko po dotočení mojej roly vo filme. V skutočnosti je to naozaj nápor a zodpovednosť, ale baví ma to," dodal 30-ročný rodák z Plzne. Vo filme režisérky Andrey Sedláčkovej sa predstavia aj Roman Luknár, Judit Bárdos, Ivana Chýlková alebo Kryštof Hádek. Hlavné úlohy stvárnili Mária Havranová s Ondrejom Hraškom. V novinke sa ukážu aj tanečné skupiny The Pastels a Ladylicious pod vedením choreografa Miňa Kereša. Filmové exteriéry sa nakrúcali v severoslovenskom mestečku Svit pri Poprade.

Prečítajte si: V marci príde do kín slovenský tanečný film Backstage. Pozrite si trailer

Ben Cristovao sa stal známym v roku 2009 ako finalista šou Česko Slovenská SuperStar. V roku 2010 vydal debutový album Definitely Different, ktorý obsahoval napríklad singel Give Me Some More. Víťaz Českého pohára vo freestyle snowboardingu z roku 2006 vydal v roku 2011 druhú štúdiovku Benny Cristo. Z nej zarezonoval najmä duet s Monikou Bagárovou s názvom Chci. Nasledovali nahrávky ako Made In Czechoslovakia (2014) alebo Palmy a Neony (2016).

Mária Čírová je víťazkou súťaže Coca-Cola PopStar z roku 2008. V tom istom roku jej vyšiel aj prvý album Búrka s rovnomenným hitom, s ktorým sa tiež zapojila do národného kola súťaže Eurovízia 2009, kde napokon skončila na štvrtom mieste. Na konte má tiež druhú štúdiovku Na dosah (2011) so skladbami Bez obáv či Strácam a ďalšie nahrávky Vianočný album (2015) a #2017 (2017).

Zdroj: SITA
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Ben Cristovao, Mária Čírová