Pod značkou Coopilation Records vyšiel maxisingel kapely GAS, ktorý je k dispozícii aj na voľné stiahnutie. Na nahrávke sa nachádzajú tri skladby, ktoré by mali predznamenávať vydanie štúdiového albumu gASTRONOMY, ktorý formácia plánuje dokončiť koncom leta. Kompletný album mal byť pôvodne hotový už začiatkom januára 2012, uprostred nahrávania však došlo k zmene na poste speváka.

GAS sa rozlúčil s Jurajom Chvastekom a na jeho miesto nastúpil Tony Kajan (Spirit Bar, Deep Sense). S novým spevákom začal vznikať aj nový materiál, ktorý kapela uprednostnila. Maxisingel (voľné stiahnutie) obsahuje tri pôvodné skladby naspievané v angličtine. Nahrávka vznikala v štúdiu Whatever v Prievidzi a o master sa postaralo Fullmoon Studios sídliace vo Veľkej Británii.

Na nahrávke gASTRONOMY, ktorá by sa na našom trhu mala objaviť na konci leta, sa po prvýkrát objavia aj skladby naspievané po slovensky. V priebehu niekoľkých týždňov plánuje skupina vyraziť na menšie turné spoločne s kapelou Millhouse, ktoré by mala uzavrieť v Bratislave, kde predstaví videoklip ku skladbe Stolen Hope.

GAS - Stolen Hope

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Lago Ciger z Coopilation Records.