Berlínske duo Stereo Total sa po niekoľkoročnej odmlke vracia na Slovensko a 11. septembra vystúpi v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj. Francúzsko-nemecké duo preslávil alternatívny hit I Love You, Ono, ktorý bol viackrát použitý v reklamách. Na hudobnej scéne pôsobí od roku 1993.

Francoise Cactus (Francoise Van Hove) a Brezel Göring (Friedrich Ziegler) mixujú elektroniku s francúzskymi šansónmi a punkovými gitarami. Multilinguálni Stereo Total spievajú minimálne v desiatich jazykoch, z ktorých však dominuje francúzština a nemčina. Vlastnú tvorbu prestrihávajú svojráznymi úpravami skladieb ako Chelsea Girls od Nico či Drive My Car od The Beatles.

Stereo Total - Schoen von Hinten

V diskografii dvoch multiinštrumentalistov, ktorí majú radi staré popové, rockové i soulové hity, sa nájdu aj coververzie skladieb Sergea Gainsbourga, Johnnyho Hallydaya, Velvet Underground či Rolling Stones. "Na svoje si určite prídu priaznivci Nouvelle Vague, ale aj slovenskej skupiny Puding pani Elvisovej, s ktorými majú Stereo Total spoločnú záľubu v parodovaní kraftwerkovskej elektroniky," uviedol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole. Vstupenky na koncert je možné zakúpiť na internetovej stránke www.orepole.sk.

Stereo Total - Ich Bin Nackt

Zdroj: TASR
Foto: Stereototal.de (Becky Ofek)