Piatková aj sobotná noc sa bude v bratislavskom KC Dunaj niesť v znamení progresívnej elektronickej hudby. Akcia Club Fight (23.3.) ponúkne iný pohľad na DJing a elektronické liveacty, dvojice hudobníkov sa totiž postavia proti sebe. Sobota (24.3.) bude patriť podujatiu s názvom Selector_FM LIVE. Britská experimentátorka Emika na ňom bude mať možnosť "ochutnať", aké publikum ju čaká v lete na Pohode.

Club Fight je novým formátom tanečnej žúrky, v ktorom hrá veľkú rolu interakcia. Namiesto klasického modelu - DJ dáva/hrá a publikum prijíma/tancuje - pôjde v piatok v Dunaji o hudobnú konfrontáciu, do ktorej môžu svojím krikom, pískaním či potleskom zasiahnuť aj samotní diváci. V súbojoch štyroch dvojíc pritom pôjde viac o to, či obaja aktéri daného súboja ukážu svoje maximum a vyburcujú publikum, než o to, ktorý z nich je ten lepší. Cesta je cieľ, buď vyhrajú obaja alebo ani jeden.

piatok, 23. 3. (21:00) - Club Fight: DJ Battle party

Lineup: 
Karaoke Tundra vs. Foolk (liveact Battle Juice)
Biomat vs. Inso (DJské sety turntablistov)
Teapot vs. Isobutane (liveact) 
Future sound of Petržalka vs. Borovička za euro 

Vstupné:
7 € na mieste

Club Fight trailer

Emika - dáma, ktorá hudobnému svetu odkrýva intímnejšiu stránku dubstepu - vystúpi v KC Dunaj v sobotu 24. marca na akcii Selector_FM LIVE. Speváčka a producentka českého pôvodu, ktorá vyrastala v Anglicku, je jedným z najväčších objavov minulého roka. V jej hudbe sa spája dubstep, bristolský trip-hop a minimal z jej aktuálneho bydliska, Berlína. Už skôr bola avizovaná jej účasť na Bažant Pohode 2012, dobrého však nikdy nie je dosť.

Celosvetový úspech dosiahla práve vďaka jej odporu k žánrovým konvenciám hneď s prvým releasom na značke Ninja Tune. Dubstepovo-experimentálne EP Drop The Other z januára 2010 nasledoval v máji toho istého roku singel Double Edge. V septembri 2011 konečne aj eponymný album, na ktorom sa spolu s autorkou môžete pustiť do bádania sveta zvukov a sily ľudského hlasu. 

Emika - 3 Hours

Program Selector_FM vysiela Rádio_FM vždy vo štvrtok po 20-tej hodine. Venuje sa novej britskej hudbe a vzniká v produkcii Britskej rady na Slovensku. Slovenskú verziu programu pripravuje a moderuje Daniel Baláž, ktorý otvorí očakávanú sobotnú akciu svojím DJským setom.

K Emikinmu koncertu dovedie fanúšikov pokrokovej elektroniky mladý slovenský producent nominovaný na Radio_Head Awards 2011 v kategórii Elektronická hudba – Stroon. Vo svojom novom sete Dalibor Kocian kombinuje post-dubstepovú elektroniku s hrou na vibrafón. Exkluzívny, na mieru ušitý VJ-ský set spolu s ním odohrá VJ Stix.

Tancovačku po koncerte obstará Michal Hradský aka Detwork, ktorý je bratislavskému publiku dobre známy aj pod svojim techno pseudonymom DJ Peal alebo spoluprácou s duom Longital.


Stroon - Ergosphere

sobota, 24. 3. (21:00) - Selector_FM LIVE

Lineup:
Emika (Ninja Tune, UK)
Stroon (Exitab, SK)
Daniel Baláž (Rádio_FM, SK)
DJ Detwork (a.k.a. DJ Peal, SK)

Vstupné: 10 € v predpredaji na www.tixy.sk

Emika - Pretend (live, 2011)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytli Michal Lenický z KC Dunaj a Marián Mitaš za Rádio_FM.