Druhý singel z aktuálneho albumu šesťnásobného držiteľa cien Grammy sa dočkal vizuálnej podoby. Vzdáva v nej hold svojim starým rodičom za celoživotný vzťah, ktorý si dáva za vzor v manželstve s Jessicou Biel. Podobne ako skladba, aj videoklip pozostáva z dvoch častí, pričom tá druhá vkusne odkazuje na hlavnú myšlienku piesne.

Najdlhšia skladba z celej tvorby Justina Timberlakea má konečne svoje filmové spracovanie. Režisérsku stoličku v tomto prípade obsadila Floria Sigismondi. Tá už má s podobnými dejovými líniami skúsenosti. Niektorí fanúšikovia totiž kritizujú videoklip novopečeného ženáča pre jeho podobnosť s videom od Katy Perry k skladbe The One That Got Away. Atmosférou podobný klip tento rok predstavil aj David Bowie - The Stars (Are Out Tonight).

Napriek tomu tento krátky film ani zďaleka nemožno považovať za prvoplánový krok - ide totiž o veľmi osobný pohľad speváka na problematiku vzťahov. Tie síce nie sú príliš originálnou témou, no každý na ne nazerá trochu inak a Timberlakeovi sa tuctovosti podarilo vyhnúť tak v piesni ako aj vo videoklipe.

Rodinné dedičstvo

Takmer osem a pol minútová snímka zobrazuje starší manželský pár a jeho spoločnú cestu životom. Krátko po úvodnom venovaní Williamovi Bomarovi a Sadie Bomarovej - teda starým rodičom speváka - je divák svedkom trúchlenia vdovy po svojom manželovi. Jeho prítomnosť však akoby cítila aj naďalej. Túlajúc sa jednotlivými miestnosťami svojho domu, staršia pani spomína na spoznanie, chvíľe zábavy, hádku, požiadanie o ruku a radostnú starobu. Pri prechode do outra, ktoré má väčšina trackov z nahrávky The 20/20 Experience (recenzia), jej spadne prsteň z prsta rovno do Justinovej dlane. Týmto chcela Sigismondi zvýrazniť zámer speváka. Ten spočíva v túžbe mať čo najdlhší vrúcny vzťah so svojou manželkou. 

Video je podobne ako aj jeho auditívna podoba najosobnejším vyjadrením citov speváka k herečke Jessice Biel. Naposledy svoju citlivú stránku ukázal ešte v začiatkoch svojej sólovej kariéry. V tom čase sa z rozchodu so speváčkou Britney Spears vyspovedal v Cry Me A River. Práve s týmto kúskom dávajú viacerí kritici "zrkadlá" do porovnania.

Videoklip Mirrors je okrem vyznania lásky aj prejavom úcty a obdivu voči starým rodičom a ich vzťahu. William Bomar zomrel len dva mesiace po Timberlakeovej svadbe, a práve táto udalosť sa stala bezprostrednou inšpiráciou najsilnejšieho klipu spevákovej kariéry.


Autor: Marek Majzon (zdroj: Sony Music)
Foto: Screenshot

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake