Zo svojho posledného albumu ETC vydaného ešte v roku 2017 ťaží Dara Rolins skutočne maximum. Po úspešných singloch ako Dúha, Lietam či Zákon zverejnila videoklip k ďalšej chytľavej skladbe Poď sa rozbiť. Speváčka pred kamerou opäť dokazuje, že vek v jej prípade nie je žiadnou prekážkou.

Dara Rolins patrí medzi stálice slovenskej a českej popovej scény a pre svojich fanúšikov je už dlhé roky ikonou. Svoju pozíciu potvrdila aj albumom ETC, z ktorého pred pár dňami vydala už desiaty videosingel.

46-ročná speváčka aj v tomto prípade prináša dávku provokácie - nielen v samotnom názve piesne Poď sa rozbiť, ale aj v jej texte, kde odznejú frázy, na ktoré sa dá pozerať z rôznych uhľov pohľadu. "Okrem mňa ti nič iného netreba. Sľubujem, že neodídem bez teba. Dnes sa spolu vystrelíme do neba," spieva v dva roky starej piesni.

Dara Rolins, videoklip Poď sa rozbiť Zdroj: Youtube / Imagine Vision

Nejednému poslucháčovi tak zrejme napadne, že tieto slová boli pôvodne určené pre Rytmusa, s ktorým v dobe vzniku nahrávky tvorila pár. Od minulého roka sa však v jej a najmä v raperovej vzťahovej situácii veľa zmenilo, a tak zostáva otázkou, či je v jej živote nový muž, ktorému by slová piesne mohla adresovať.

Možno však išlo len o dobrý marketingový ťah. Skladba Poď sa rozbiť - hoci s refrénom plným "ujúkania" asi neulahodí každému - má vďaka skvelej groovy produkcii, o ktorú sa postaral Baddogz, slušný hitový potenciál a bola by škoda ho nevyužiť. O tom, že podporiť klipom aj tento song sa Dare vyplatilo, svedčí viac než 150-tisíc prehratí za prvých päť dní od jeho zverejnenia na Youtube. 


Rozlúčka s albumom ETC

Réžiu farebného vizuálu plného výstredných outfitov a krásnych tanečníc Dara zverila do rúk osvedčeného Maja Martausa zo štúdia Imagine Vision. S tým pracovala aj na svojom predchádzajúcom videoklipe k piesni Od zajtra, ale tiež na klipe k jej veľkému hitu Nebo Peklo Raj, ktorý v roku 2011 nahrala s Tomi Popovičom.

Zábery pre videoklip Poď sa rozbiť Dara nakrúcala ešte koncom februára na Mohavskej púšti neďaleko Los Angeles, kde v minulosti svoje videá nakrúcali aj Madonna, Spice Girls, Carrie Underwood či Camila Cabello. A treba uznať, že čo sa týka kvality vizuálu, Dara za svetovými hviezdami rozhodne nezaostáva a novinka patrí medzi najlepšie videoklipy v jej kariére.

videoklip Poď sa rozbiť Zdroj: Youtube / Imagine Vision

Speváčka zároveň prezradila, že toto je posledný videoklip, ktorý k albumu ETC nakrútila. Fanúšikov však na svojom Instagrame ubezpečila, že už v roku 2020 sa dočkajú úplne novej hudby a zaujímavých spoluprác.

"Ani neviete, ako moc ma tešia vaše reakcie na Poď sa rozbiť. Chcem ešte raz poďakovať VŠETKÝM, ktorí boli na mojej ETC ceste mojou inšpiráciou, spolujazdcami, spolutvorcami, pomohli mi všetky moje nápady a myšlienky zhmotniť a ešte viac priblížiť k vám. Toto je posledný klip k albumu ETC. Kruh sa uzatvára, ideme ďalej," prezradila Dara, ktorá sa už teraz začína pripravovať na svoj veľký vianočný koncert Vánoce podle Dary, ktorý bude 17. decembra v pražskom Fóre Karlín.

Pripomeňte si niektoré z ďalších videoklipov z albumu ETC:


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube / Imagine Vision

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins