V posledných dňoch sa roztrhlo vrece nielen s klasickými videoklipmi, ale aj s interaktívnymi, v ktorých si môžete prepínať medzi rôznymi scénkami a vizuálmi. Nové oficiálne videá majú okrem interpretov spomenutých v titulku aj Demi Lovato, Kings of Leon, Ella Eyre a Franz Ferdinand. Všetky si môžete pozrieť v článku.

Americký producent, raper a spevák Pharrell Williams zverejnil špeciálny interaktívny videoklip k piesni Happy. Ten ako prvý oficiálny hudobný klip v histórii trvá 24 hodín. Audio verzia piesne má približne štyri minúty, čo znamená, že pri pozeraní celého videoklipu, skladba odznie približne 360 ráz. Vo videu, ktoré nakrúcali v uliciach Los Angeles, sa okrem tancujúceho a spievajúceho Williamsa, predstavili aj Magic Johnson, Chad Hugo, Jamie Foxx, Steve Carell, Jimmy Kimmel a členovia formácie Odd Future Wolf Gang Kill Them All. Skladba Happy sa nachádza na soundtracku filmu Ja, zloduch 2 (2013). Hudobník zverejnil aj klasickú štvorminútovú verziu videa.

S 24-hodinovou interaktívnou verziou sa môžete pohrať na stránke 24hoursofhappy.com.


Kanadská indierocková kapela Arcade Fire tento týždeň predstavila videoklip k piesni Afterlife z nového dvojalbumu Reflektor (2013). O réžiu klipu sa postarala Emily Kai Bock. Dej videa sa zameriava na príbeh muža, ktorý sa v sne stretne so svojou mŕtvou ženou a tiež na jeho dvoch synov, ktorým sa sníva o zosnulej matke.


Americká popová hviezda Katy Perry má nový klip k aktuálnemu singlu Unconditionally z nového albumu Prism (recenzia). Videoklip inšpirovaný filmami Nebezpečné známosti (1988) a Anna Kareninová (2012) je plný pôsobivých záberov ako z iného sveta. V jeho druhej polovici speváčku zrazí auto, no neskôr na ňom leží obklopená kvetmi, čo je podľa nej metafora na situáciu, keď sa v živote ženy nečakane objaví nová láska.


Podobne ako Pharrell Williams či Bob Dylan, aj alternatívna rocková formácia Queens of the Stone Age pred pár dňami zverejnila netradičné interaktívne video. K piesni The Vampyre of Time and Memory ho natočila režisérska dvojica Kii Arens a Jason Trucco. Fanúšikom umožňuje prepínať medzi rôznymi scénkami v strašidelnom dome. Pre unikátny zážitok navštívte Vampyreoftimeandmemory.com, no ak preferujete klasické klipy, režiséri pripravili aj Director's Cut s ukážkami jednotlivých častí interaktívneho videa.


Nový videoklip má aj americká speváčka a porotkyňa X Factoru Demi Lovato. Vznikol ku skladbe Neon Nights a hviezda s vlasmi zafarbenými na modro v ňom tancuje na futuristickej párty. V poradí tretí singel z jej štvrtého albumu Demi (2013) dal meno aj jej pripravovanému budúcoročnému turné Neon Lights Tour, takže je možné, že speváčka bude podobných spôsobom svietiť v tme aj na koncertoch.


Americkí rockeri Kings of Leon v piatok predstavili videoklip k najnovšiemu, v poradí už štvrtému singlu z albumu Mechanical Bull - Beautiful War. V epickom, vyše 6 a pol minútovom videu stvárnil hlavnú úlohu Garrett Hedlund známy z filmu Tron: Legacy. V príbehu sa zapletie do krčmovej bitky, ktorá končí smrťou jeho protivníka. Následne ho odsúdia a vo väzení sa stáva hviezdou v jazde na býkoch.


Britská speváčka Ella Eyre, známa vďaka spolupráci s formáciou Rudimental (Waiting All Night) alebo Naughty Boyom (Think About It) zverejnila svoj debutový videoklip. Ide o video k jej novej skladbe Deeper, ktorá by mala oficiálne vyjsť 15. decembra spolu s jej prvou nahrávkou The Deeper EP. "Vždy som mojou hudbou radšej chcela udrieť ľudí do tváre, než ich len poštekliť. Vždy sa mi páčili úderné, hlasné a vášnivé skladby s odkazom. Veľmi sa mi tiež páči predstava, že niekto sa mohol cítiť podobne ako ja. Mám rada čestnosť, brutalitu a surovosť," uviedla Eyre o svojom debute.


Škótska indierocková kapela Franz Ferdinand zverejnila videoklip k piesni Bullet, ktorá je štvrtým singlom z aktuálneho albumu Right Thoughts, Right Words, Right Action (2013). Režisérom čierno-bieleho videa je Andy Knowles. "Spolupracujem s kapelou už od ich prvého vystúpenia, ktoré sa konalo v roku 2002 v spálni mojej bývalej priateľky. Chcel som zachytiť ten poctivý koncert a myslím, že dobré vzťahy s členmi skupiny mi to pomohli dosiahnuť," vyjadril sa režisér.


Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Arcade Fire, Pharrell Williams