Americká rocková kapela Foo Fighters dnes prostredníctvom svojho oficiálneho webu vydala EP nahrávku s názvom Saint Cecilia. Novinka, ktorá vznikla v rovnomennom hoteli v americkom štáte Texas, obsahuje päť skladieb.

Fanúšikovia si môžu nahrávku Saint Cecilia vypočuť či stiahnuť zdarma, a to prostredníctvom webstránky www.saintceciliaep.com, na ktorú je momentálne presmerovaný aj oficiálny web kapely. Spolu s odkazmi na stiahnutie - či už napriamo alebo cez obľúbené hudobné služby (iTunes, Apple Music, Spotify) - a linkom na objednanie limitovanej vinylovej edície nájdete na stránke aj otvorený list, v ktorom Dave Grohl o novinke hovorí, že je oslavou života a hudby.

Venoval sa v ňom najmä parížskym teroristickým útokom, pre ktoré formácia zrušila zvyšok svojho európskeho turné. "Mal som potrebu napísať tento predhovor vo svetle žalostných tragédií z 13. novembra, pre ktoré nabral tento projekt úplne iný smer," uviedol na začiatku 46-ročný hudobník. "Teraz máme nový, nádejný zámer, vďaka ktorému možno vnesú tieto skladby aspoň trocha svetla do tohto občas tmavého sveta. Pripomenúť si, že hudba je život a že nádej a hojenie rán idú ruka v ruke s piesňou. To nám nikdy nesmú vziať. Naše srdcia patria všetkým vám, ktorých postihli krutosti z Paríža, vašim milovaným, priateľom a rodinám. Jedného dňa sa vrátime a oslávime s vami život a lásku tak, ako sme mali," dodal.

Tracklist EP nahrávky Saint Cecilia:

1. Saint Cecilia 
2. Sean 
3. Savior Breath 
4. Iron Rooster 
5. The Neverending Sigh 

Všetkých päť skladieb kapela zverejnila aj na svojom Youtube kanáli.


Zdroj: SITA (Pitchfork.com, Saintceciliaep.com)
Foto: Facebook.com/foofighters

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters