Milovníci jazzovej hudby a uvoľnenej tanečnej atmosféry prvej polovice 20. storočia si už tento piatok 27. marca o 19:00 prídu na svoje v priestoroch Starej tržnice. Unikátny večierok bude mať atraktívnu formu súboja dvoch špičkových orchestrov - Bratislava Hot Serenaders vs. Ondřej Havelka a jeho Melody Makers.

Kým fanúšikovia nemusia robiť nič iné, len tancovať a zabávať sa, hudobné telesá budú proti sebe "bojovať" v štýle tradičného Big Band Battle. Zážitok z večera spestria profesionálni tanečníci, ktorí publikum očaria skvelými výkonmi a v dobovom oblečení navodia tú pravú atmosféru zlatej éry swingových tančiarní.

O tom, že sa oba orchestre na Veľký tanečný večer a súboj poctivo pripravujú, svedčia aj vtipné videá, v ktorých sa "protivníci" navzájom podpichujú. Túžba po víťazstve je každým dňom silnejšia, napätie stúpa, a tak niet pochýb, že hudobníci oboch táborov predvedú len tie najlepšie výkony. A, samozrejme, lídri orchestrov Juraj BartošOndřej Havelka sa postarajú o zábavu, ako sa patrí.


Orchester Bratislava Hot Serenaders pod vedením svojho zakladateľa trubkára Juraja Bartoša pôsobí na hudobnej scéne viac ako dve desaťročia. Orientuje sa na autentickú interpretáciu hot-jazzovej hudby 20. a 30. rokov. Ondřej Havelka a jeho Melody Makers sa zase sústreďujú na swingovú hudbu 30. a 40. rokov. Ondřej Havelka vedie orchester celým telom aj dušou a jeho vystúpenia sú vždy zážitkom. Oba orchestre sa tešia veľkej obľube a úspechu tak na domácej, ako aj na zahraničnej scéne. Navyše skutočnosť, že vynikajúci trubkár Juraj Bartoš pôsobí ako sólista a umelecký vedúci v oboch orchestroch, dodá celému večeru jedinečný a pikantný rozmer.

Nápad zorganizovať hudobný battle vychádza z tradície, ktorá sa zrodila v 20. a 30. rokoch minulého storočia v Amerike. Na konci sezóny bolo zvykom usporiadať hudobno-tanečný súboj - Big Band Battle, kde o prvé miesto bojovali dva orchestre. Jeden vo svojej kvalite predbiehal druhý, pričom vyvrcholením bola záverečná časť večera, alebo "pieseň na pieseň", ako sa zvyklo hovoriť. Víťaz získal nielen prestíž, ale taktiež mal zabezpečenú prácu na celý ďalší rok.

V predaji sú posledné vstupenky na jedinečný tanečný večer. Ak ešte predsa len pochybujete, či sa ho oplatí zúčastniť, navštívte webové stránky www.serenaders.sk a www.melodymakers.cz, kde nájdete podrobnejšie informácie o oboch orchestroch. Viac sa dozviete aj na stránke podujatia na Facebooku.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Matej Šálek.