"Kde bolo tam bolo, bola raz jedna Senica. A z tej Senice pochádza nový, no už teraz skazený rap-rockový súbor Tusté Baletky." - Takto začína článok, ktorý nám poslala nová zábavná kapela na scéne, a hoci zvyčajne neštandardné PR články upravujeme, tentokrát ich promo text ponechávame v pôvodnom znení. Lebo sú dobrí!

Tusté Baletky je nezisková, ba dokonca až stratová organizácia tvorená štvoricou Záhorákov. Rapuje študovaný psychológ, na gitare hrá elektrotechnik a rytmiku obstaráva dvojica muzikológ - právnik. Obrovské pódiá, bilboardy, široká paleta modelov drog, rozhovory, sláva a sodomia - to všetko sú slová, ktoré sa o Tustých Baletkách povedať nedajú. Kapela na (sebe) vlastné náklady natočila koncom minulého roka demo Žerem so šiestimi skladbami, aby mohla od januára roku Pána 2014 obiehať kluby aj festivaly po Slovensku a Čechách.

Tusté Baletky Zdroj: Facebook.com/TusteBaletky

A teraz k hudbe. Máte radi taký ten ozaj drsný petržalský rap? Áno? No tak Tusté Baletky robia niečo úplne iné. Zbastardili hip-hop, rock'n'roll, punk, funk, a vôbec všetko, čo došlo pod ruku. Tusté Baletky nie sú ani pekné ani poučné, Tusté Baletky sú rap, špinavé gitary, groove, polámané káble a trocha bezhlavej zábavy.
 
Kto by sa chcel presvedčiť, už 14. júna sa v KD Hlboké pri Senici uskutoční koncertná akcia, v rámci ktorej okrem Tustých Baletiek vystúpi aj Vec so Škrupom, kapely Four Faces Viktor Kolbaba, platničky obslúži DJ Drachir. Viac info nájdete vo videopozvánke, ukážky zo spomínaného dema sú nižšie.

(Poznámka: Tusté Baletky nie sú vhodné pre deti do 8 rokov, tehotné ženy, alergikov, hipsterov a poslucháčov s respiračnými či kardiovaskulárnymi ochoreniami.)


Text: Miro Bachura z kapely Tusté Baletky
Foto: Tusté Baletky