Nikolaj Nikitin iba pred nedávnom uzavrel v Bratislave turné k svojmu novému albumu Personal Suite. Už zajtra, 25. júna, sa v metropole Slovenska predstaví opäť, konkrétne na špeciálnom koncerte v Slovenskom rozhlase.

Quartet Nikolaja Niktitina spája tri jazzové generácie. Prominentnú zostavu mladého saxofonistu tvorí klavirista Gabriel Jonáš, bubeník Jozef Döme a kontrabasista Juraj Griglák. Na nachádzajúcom koncerte, ktorý sa bude konať pod názvom Personal Suite Super Session, ich doplní aj trubkár Martin Ďurdina. Pozvanie prijal i špičkový český kontrabasista Josef Fečo, ktorý nahradí Juraja Grigláka odcestovaného na koncertnej šnúre so Slovenskou filharmóniou.

Celý koncert navyše odznie naživo aj vo vysielaní Rádia Devín. Pre Nikolaja Nikitina je koncert v Slovenskom rozhlase zároveň prípravou na ďalší album, ktorý vyjde vo vydavateľstve Real Music House ešte koncom tohto roka. Podľa dostupných informácií sa na nadchádzajúcej štúdiovej nahrávke, s pracovným názvom New Winter Stories, objaví aj hosť svetového formátu.

Nikolaj Nikitin - Personal Suite

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Robert Pospiš z vydavateľstva Real Music House.