Už len tri dni zostávajú do začiatku 12. ročníka Topfestu, najväčšieho rockového open-air festivalu u nás. Aj tento rok sa návštevníci môžu tešiť na bohatý program, sprievodné akcie a zvýšený komfort v areáli.

Headlinerom tohtoročného Topfestu je americká heavy metalová legenda Twisted Sister, ktorá sa predstaví na pódiu aj s hviezdnym bubeníkom Mikeom Portnoyom. Ten v koncertnej zostave nahradil zosnulého dlhoročného člena A. J. Pera

Hoci koncert Twisted Sister je plánovaný až v sobotu o 21:30 na hlavnom pódiu, známi hudobníci dorazili na Slovensko s netradične veľkým časovým predstihom už v utorok. Čo všetko chcú počas päťdňového pobytu u nás okrem vystúpenia na Topfeste stihnúť, neprezradili. Isté však je, že celý štáb požiadal o 16 izieb, z toho šesť jednolôžkových apartmánov v hoteli najvyššej kategórie.

Svojimi požiadavkami priamo na mieste hudobníci organizátorov výraznejšie nezaskočili, k dispozícii chcú mať okrem základného občerstvenia a vybavenia šatní hlavne niekoľko vysokých zrkadiel, dostatok energetických nápojov, žinenku na jogu a špeciálnu značku mexickej tequily. 

Vstupenky na Topfest 2015:  Predpredaj.sk

Popri Twisted Sister sa návštevníci festivalu môžu zo zahraničných interpretov tešiť na koncerty skupín Arch Enemy, Hollywood Undead, Within Temptation, The Exploited, Stratovarius, Chelsea Grin či Texas in July. V rámci nabitého trojdňového programu (26. - 28. 6. 2015) zahrajú na piešťanskom letisku aj české kapely Kryštof, Support Lesbiens a Divokej Bill, ako aj domáci interpreti Inekafe, Horkýže Slíže, IMT Smile s Lúčnicou, Hex, Tublatanka, Gladiator, Slobodná Európa, Zóna A, Korben Dallas, The Paranoid, Smola a hrušky či Zoči Voči. Celý lineup s časmi jednotlivých vystúpení je k dispozícii na webe www.topfest.sk.


Lety vrtuľníkom aj zmrzlina zdarma

Okrem kvalitnej hudobnej produkcie čaká návštevníkov Topfestu opäť zaujímavý sprievodný program. Jeho súčasťou bude tradične aj Fun zóna s množstvom atrakcií, kde si môžu návštevníci vyskúšať napr. 25-metrový voľný pád, aby zistili ako sa cítil Tom Cruise vo filme Mission Impossible. Partner festivalu Rádio Rocková republika otvorí svoju Chill Vill zónu, v ktorej bude priestor na oddych aj možnosť zahrať si v súťažiach o ceny. Pre všetkých, ktorí si budú chcieť dopriať pohľad na festival z výšky, budú k dispozícii vyhliadkové lety vrtuľníkom. Všetkých priaznivcov rocku tento rok čaká aj milé prekvapenie - v areáli bude grátis rozdaných 5800 kusov smotanovej zmrzlinovej pochúťky! 

Prípravy areálu piešťanského letiska v týchto chvíľach finišujú. Na festivale budú opäť dve scény - A a B stage. K dispozícii je bezplatné stanovanie v stanovom mestečku. Parkovanie v jeho bezprostrednej blízkosti stojí 2 eurá počas celého trvania festivalu. V areáli budú pripravené desiatky stánkov s občerstvením, ako aj stánky s nepotravinovým tovarom. Zachovaným štandardom je aj tento rok bankomat, samonabíjacie kocky na mobily, či zdravotné stredisko so záchranármi s možnosťou uskladnenia liekov a inzulínu v chladničke. Chýbať nebude ani airbrush tetovacie štúdio.

Brány festivalu sa otvoria v piatok 26. júna už o 9:00, stanové mestečko už o deň skor vo štvrtok 25. júna o 12:00. Príjazd návštevníkov cestujúcich autom bude na mieste regulovať polícia. Železnice slovenskej republiky ponúkajú návštevníkom Topfestu výhodnejšie cestovanie na festival, informácie sú dostupné na linke kontaktného centra a na webe Slovakrail.sk. Medzi areálom festivalu a železničnou stanicou v Piešťanoch bude fungovať nepretržite kyvadlová doprava, ktorá bude premávať každú hodinu od štvrtka 12:00 do pondelka 12:00.   

Do samotného areálu festivalu vedú dva vstupy: Jeden v smere od mesta Piešťany - od vojenských kasární a druhý v smere od zjazdu z diaľnice Horná Streda. Lístky na 12. ročník Topfestu sú ešte stále k dispozícii v predpredaji za zvýhodnenú cenu v sieti Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu Topfest.

Foto: Håkon Grav

Súvisiaci interpreti: Twisted Sister