To, že v nákupných centrách vystavili tovar z kategórie Návrat do školy ešte neznamená, že je letným dňom koniec. Práve naopak, vybrali sme pre vás tie najhorúcejšie hudobné podujatia naprieč Slovenskom, ktoré vám spríjemnia nasledujúce dva týždne.

Filip Jančík vyráža na exkluzívne akustické turné už tento týždeň. Fanúšikovia netradičného prevedenia filmovej hudby si konečne prídu na svoje. Dočkajú sa soundtracku z Harryho Pottera, Posledného mohykána či Hier o tróny naživo v inštrumentálnej podobe v podaní famózneho Filipa Jančíka.

Tip: Virtuóz Filip Jančík: Rozdiely medzi perfektnými a najlepšími spočívajú v detailoch (rozhovor)

Niekoľkokrát prekladané turné kapely Peter Bič Project je v plnom prúde. Po doteraz odohraných dych berúcich koncertoch zahrajú ešte v týchto mestách: Banská Štiavnica (28.8.), Trenčín (10.9.) a Bratislava (12.9.). V romantickej atmosfére amfiteátrov zaznejú ich najväčšie hity z albumu Labyrint, ale aj ochutnávka úplných noviniek, ktoré sympatickí hudobníci chystajú na nový album.

Tip: Peter Bič Project prilákal do koncertného labyrintu stovky Košičanov (reportáž)


Košickú formáciu No Name si budú môcť ich slovenskí fanúšikovia vychutnať na nádvorí zámku Šimák v Pezinku. No Name si zahrá 24. augusta so sláčikovým kvartetom v nádhernom prostredí z 13. storočia. Ak ste fanúšik so zmyslom pre romantiku, tento exkluzívny koncert je pre vás to pravé.

Zmeškať by ste nemali ani strhujúcu piano šou Jozefa Holleho. Jeho posledné letné koncerty pod holým nebom sa uskutočnia v Nových Zámkoch (27.8.) a v Ružomberku (4.9.). Turné bude však pokračovať až do decembra, v interiéroch po Slovensku. Pianista, ktorý je doma v každom hudobnom štýle od klasiky cez filmovú hudbu, jazz až po rock a pop, pripraví návštevníkom koncertov nezabudnuteľný zážitok.


Posledný prázdninový víkend si môžete užiť aj v Banskej Štiavnici na hudobnom festivale Zvuk for Štiavnica. V programe nájdete najmä nádejných mladých slovenských hudobníkov, ale vystúpia aj rakúski či českí umelci. Doprajte si to najzaujímavejšie zo žánrov jazz, fusion a crossover v tých najkrajších zákutiach Banskej Štiavnice.

Začiatok septembra sa bude v bratislavskej mestskej časti Ružinov niesť v znamení osláv 30. výročia vzniku. V rámci multižánrového festivalu Symfónia umenia, ktorý prinesie do Ružinova veľké hudobné telesá a produckie z koncertných sál priblíži bližšie k ľuďom, bude otvárací koncert patriť orechestru Bratislava Hot Serenaders. Pôvodne mal festival Symfónia umenia otvárať spolu s Bratislava Hot Serenaders Milan Lasica. Život to však zariadil inak a tak orchester venuje tento koncert Milanovi Lasicovi ako poctu všetkým tým rokom výnimočnej spolupráce.

Letnú sériu koncertov pod holým nebom k albumu Auróra zakončí košická kapela Nocadeň v amfiteátri v Banskej Štiavnici 4. septembra. "Do Banskej Štiavnice sa vraciame po dlhých rokoch. Hrali sme tam v čase, kedy ten hype okolo nebol ešte taký veľký, takže sa tam veľmi tešíme. Fanúšikovia sa tak môžu prichystať na krásny západ slnka v krásnom meste v objatí našej hudby," pozýva Rasťo Kopina.

Tip: Nocadeň Žilinu nešetrili. Dokonale ukojili niekoľkomesačný hlad publika (reportáž)


Vstupenky: 

Zdroj: Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)
Foto: Martin Krestián