Divácky obľúbená televízna súťaž Česko Slovensko má talent je už v plnom prúde. Porotcovia už stihli posunúť do ďalších kôl mnoho zaujímavých súťažiacich s rôznym nadaním. Nás však zaujímajú najmä hudobné vystúpenia, ktoré až doposiaľ neboli ničím, čo by stálo za pozornosť.

Túto nedeľu sme sa však dočkali a spoznali minimálne jeden zaujímavý hudobný talent. Je ním speváčka Katarína Landlová, ktorá sa pred porotu postavila na záver nedeľného prenosu a s úžasnou ľahkosťou zaspievala skladbu Man In The Mirror od Michaela Jacksona. Avšak v takom minimalistickom prevedení, že by ju snáď ani samotný kráľ popu nespoznal. Z pódia zneli iba tóny gitary a speváčkin silný hlas.

Jarovi Slávikovi doslova spadla sánka už po prvých sekundách. "Lepšie ako víťazi posledných troch speváckych televíznych súťaží. Pre mňa až mystický zážitok. Jeden z najväčších talentov, keď nie najväčší," zhodnotil vzápätí Katkine vystúpenie, čím naznačil, že ju považuje za favoritku súťaže.

Zaujímavosťou je, že jeden z minulotýždňových súťažiacich predpovedal, že celú súťaž vyhrá blondína, ktorá bude súťažiť práve v tomto kastingovom kole a príde sama. Žeby mu predpoveď skutočne vyšla a my už poznáme víťazku? Finále je v tejto chvíli ešte v nedohľadne, no pravdou zostáva, že pre 27-ročnú speváčku sa môže ľahko stať skutočnosťou.

Pozrite si video z jej vystúpenia a posúďte sami

Nechýbali známe tváre z iných súťaží

Porotcov v nedeľu okrem Landlovej najviac zaujali speváci, ktorí sú už pre divákov známi z rôznych speváckych a talentových súťaží. Jedným z nich bol aj Leo Machala, ktorého si možno ešte pamätáte ako semifinalistu súťaže Česko Slovenská Superstar. V Talente vsadil Leo na baladickú pieseň Hero od Enrique Iglesiasa. Mladý spevák nielen výberom skladby ale aj svojím vzhľadom očaril najmä ženské publikum.

Lucie Bílá, ako býva u nej zvykom, sa už pri prvom refréne nezdržala a nadšením výskala. Počas celého vystúpenia bolo na jej tvári vidieť nadšenie a dojatie zároveň. Ani po vystúpení nešetrila chválou: "Ty si presne to, čo táto zem potrebuje. Krásneho dobrého speváka," zhodnotila svoje dojmy. Jaro Slávik, ktorý Česko Slovenskú Superstar zrejme nesledoval, a tak bol pre neho Leo novým objavom, bol tiež za jeho postup. "Videli sme zrod hviezdy dámy a páni, preto máš moje áno," zdôvodnil svoje rozhodnutie Slávik. Obom zjavne početné Machalove chyby v anglickom speve neprekážali...

Porotcov okúzlila aj 11-ročná Barborka Cinová, ktorá svoje šťastie v podobných súťažiach neskúša po prvýkrát. Už ako deväťročná zaujala v televíznej súťaži Talentmánia piesňou od Celine Dion. Na postup do užšieho výberu to však nestačilo. O rok neskôr si zaspievala v programe Česko Slovensko má talent a dotiahla to až do semifinále. Podarí sa jej tento raz dostať ešte ďalej? Šancu má, ale už nie ako sólo speváčka. V nedeľnom prenose sa totiž Barborka postavila na pódium spolu so svojou staršou sestrou. Song A Moment Like This priniesol súrodeneckej dvojici úspech.

Najemotívnejšia reakcia vyšla znova z úst ženskej porotkyne: "Celý týždeň na toto čakám, na to, kedy sa mi bude chcieť plakať. Vy ste neuveriteľné. Spievate ako bohyne." Martin Dejdar dal sestrám taktiež svoje áno. Odlišný názor zastával tretí porotca Jaro Slávik, ktorému vadilo viacero falošných tónov. Napriek tomu však sesterská dvojica postúpila.

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: iprima.cz/csmatalent