Škótska kapela Simple Minds plánuje vydať očakávaný album Big Music 3. novembra. Novinku uvedú na trh na CD a tiež v limitovaných edíciách na dvoch vinyloch a v rámci deluxe box setu, ktorý ponúkne aj DVD a plagát.

Na nahrávke sa bude nachádzať aj skladba Blindfolded, ku ktorej už formácia zverejnila videoklip. Štúdiovka bude obsahovať tiež singel Honest Town, na ktorom pracoval Iain Cook z elektronického tria Chvrches. Skupina podporí album na európskom turné, ktoré bude trvať od februára do mája 2015. V rámci série koncertov sa okrem Veľkej Británie predstavia aj v Nemecku, Švajčiarsku, Francúzsku, Španielsku, Portugalsku, Luxembursku, Dánsku, Švédsku a Nórsku.


Simple Minds pôsobia na scéne od roku 1977. Prvý album Life in a Day vydali v apríli 1979, pričom hneď v novembri ponúkli aj druhú štúdiovku Real to Real Cacophony. Na konte majú tiež počiny Sparkle in the Rain (1984), Once Upon a Time (1985) alebo Street Fighting Years (1989), s ktorými dobyli britský albumový rebríček.

Na prvú priečku sa im pritom podarilo dostať aj so záznamom Live in the City of Light (1987) a kompiláciou Glittering Prize 81/92 (1992). Medzi ich úspešné single patria napríklad Don't You (Forget About Me) z filmu The Breakfast Club (1985), či Alive and Kicking, Belfast Child alebo She's a River. V kapele v súčasnosti pôsobia Jim Kerr (spev), Charlie Burchill (gitara, klávesy), Mel Gaynor (bicie), Andy Gillespie (klávesy) a Ged Grimes (basgitara).

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/simpleminds

Súvisiaci interpreti: Simple Minds