Cocotte Minute sa po rokoch predstavia 28. novembra na Slovenskou, v bratislavskom klube Randal v rámci turné, ktorým oslavujú a spomínajú na 15 rokov starý kultový debut Czeko. S týmto albumom začali písať dejiny českého nu-metalu a práve tento album je vyniesol na špičku klubovej scény, kde sa drží dodnes.

"Pred pätnástimi rokmi sme naštartovali niečo, o čom sme vedeli, že dáva zmysel, a dúfali, že to spoznajú aj ostatní. Po tých pätnástich rokoch je to tu furt a je to silnejšie ako kedykoľvek predtým. Pre nás s Czendálom je to tá najväčšia odmena aj zadosťučinenie zároveň," vysvetľuje frontman Zeller.

Pri tejto príležitosti natočila kapela k rovnomennej bombe po rokoch oficiálny klip, križujú Českú republiku koncertmi, na ktorých si túto dosku spoločne s fanúšikmi pripomína. V posledných dvoch rokoch sa formácia okolo Zellera obmenila a hrá jej to ako nikdy predtým. Zároveň vypočula priania fanúšikov a po niekoľkých rokoch sa objaví na Slovensku, a to premiérovo v klube Randal v Bratislave, aby tunajšiemu publiku predviedla typickú koncertnú surovosť a energiu. Na tento špeciálny set sa veľmi tešia a veria, že sa nebude jednať o posledný koncert za slovenskými hranicami.


Hosťom bude pesničkár Vojtaano

"Popravde sme sami prekvapení, koľko začalo chodiť ľudí, a dúfame, že sa to už nebude opakovať. Neradi by sme sa preslávili, pretože sláva, peniaze a úspech, ako je známe, kazia charakter. A my sme už tak či tak na morálnom scestí. Alkohol, bedminton a CD Dua Jamaha v prehrávači našej dodávky sú jasné znamenia, že naša dekadencia nepozná medze už teraz. Čo potom, keď o nás začne písať aj časopis Záhradkár a Žena a pivo?," komentuje Zeller hojnú návštevnosť prvej polovice turné.

Počas večera vždy zaznie sedem songov zo spomínaného albumu, v deväťdesiatminútovom setliste nebudú chýbať ani hity z posledných dvoch kritikou ospevovaných počinov Rituál, kmen a srdce a kmen a Veď mě. Ako hosť vystúpi pesničkár a majster pikantných rýmov Vojtaano, s ktorým si Cocotte Minute strihnú vzájomnú hosťovačku.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Hanka Bukáčková, PR manažérka kapely.

Foto: Tom Black

Súvisiaci interpreti: Cocotte Minute